ОСТАННІ НОВИНИ

Мітинги заборонили тільки біля Оперного

|

Відтепер мітиги не можна проводити лише біля Оперного театру, натомість термін подачі заяви та відстань від об’єктів, які пікетують, скорочено – таке рішення прийняли сьогодні під час засідання міськвиконкому. Водночас змінили навіть назву попереднього рішення “Положення про порядок і проведення масових заходів у Львові”, тепер воно стосується лише пікетів.

Внести корективи до проекту рішень запропонували раніше під час громадського обговорення в стінах міської ради. Тоді учасники обговорень, заслухавши завідувача міського організаційного відділу Богдана Саміла, майже вщент розкритикувати проект, включаючи і його назву. Зокрема, потенційним організаторам масових протестів не сподобалися пункти положення, у яких йшлося про терміни й зміст заяв, що їх змушені подавати пікетувальники напередодні запланованих заходів. Своє невдоволення вони аргументували тим, що у деяких випадках ідея пікетування виникає в більш стислий термін. Окрім того, організатори мітингів не хотіли зазначати у заяві особисті координати та свідоцтво про державну реєстрацію громадської чи політичної організації. Найбільше невдоволення представників “УНА-УНСО” та об’єднання “Свобода” викликала заборона проводити акції на проїжджій частині дороги та ближче п’ятнадцяти метрів від головних входів до адміністративних будинків.

Б Саміло пообіцяв переглянути заборонену відстань та водночас зауважив, що такий пункт передбачає безпеку самих демонстрантів та інших громадян, безпеки руху транспорту та під’їзду машин спеціального призначення (наприклад, карети швидкої допомоги). Сьогоднішнє рішення міськвиконкому відкореговане згідно з побажаннями під час громадського обговорення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *