ОСТАННІ НОВИНИ

“Наша Україна“ відкрила громадську приймальню у Львові

|

На проспекті Шевченка в примішенні колишнього кінотеатру представництво блоку “Наша Україна” у Львівській області спільно з “Просвітою” сьогодні офіційно відкрило свою громадську приймальню. Керівником якої буде директор “Просвіти”Ярослав Пітко. Як повідомив керівник блоку “НУ” в області Петро Олійник, приймальня працюватиме з 9 до 21 години щодня, крім неділі, а напередодні виборів взагалі без вихідних.

Це приміщення відразу виконуватиме кілька функцій. Там працюватимуть народні адвокати – студенти юридичного факультету ЛНУ ім. І. Франка, які надаватимуть правничі косультації громадянам, а у певних питаннях навіть обіцяють братися до справ народні депутати. Також тут прийматимуть громадян, розповсюджуватимуть пресу нашоукраїнців, працюватимуть за освітянським, соціальним та військовим напрямами. Щодня в приймальні працюватиме черговий, чотири рази на тиждень адвокати, також нашоукраїнці там проводитимуть всі свої засідання.

Наразі приміщення офіційно належить “Просвіті”, а нашоукраїнці, за словами Я. Пітка, арендують його за символічну плату згідно з чинним законодавством. Щоправда вони мають лише 300 квадратних метрів, тобто 2/3 кінотеатру, а 1/3 досі залишається в комунальній власності міської ради. На ремонт приміщення, за словами П. Олійника, завдяки спонсорській допомозі потратили більше 100 тисяч гривень. З часом він має надію, що вдасться арендувати все приміщення і тоді безкоштовно демонструватимуть українські фільми, проводитимуть дискусійні клуби.

Крім цього вже з неділі обласний блок “НУ” запускає свій сайт – razom.lviv.ua, який оперативно інформуватиме про події всередині блоку, а в неділю в режимі он-лайн висвітлюватиме хід виборів у Мукачево. А вже з наступного місяця у Львові представництво випускатиме газету “Так! Наша Україна”.

На думку Пітка, центр об’єднає навколо себе всі національно-патріотичні сили для спільної роботи на перемогу Віктора Ющенка і для формування громадської думки. Планують залучити до роботи якомога більше громадських організацій. П. Олійник зазначив, що центр діятиме і після виборів. Незважаючи на те, що від громадської приймальні нашоукраїнців рукою подати до ЛОО СДПУ (о) і обоє вони люблять класти квіти до пам’ятника М. Грушевському, який, власне, їх розділяє, П. Олійник вважає, що непорозумінь не буде, бо “якщо квіти кладуть щиро, це може робити будь-хто”. Привітати П. Олійника прийшли народні депутати О. Гудима, М. Горинь, Т. Стецьків, М. Вовк, були також представники від регіональних представництв “Батьківщини”, СПУ та УРП “Собор”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *