ОСТАННІ НОВИНИ

Гудима пропонує запровадити надзвичайний стан на автодорогах

|

Голова ЛОО Української народної партії Олекса Гудима пропонує прем’єр-міністрові запровадити надзвичайний стан на автомобільних дорогах України – повідомляє прес-служба ЛОО УНП. Народний депутат планує звернутися до прем’єра з вимогою роз’яснити ситуацію, яка склалась з фінансуванням робіт пов’язаних із доглядом та ремонтом автомобільних доріг в Україні та спростувати чи підтвердити інформацію про переведення коштів Укравтодору на будівництво автобану “Одеса-Київ”.

Зокрема він зазначив, що “у зв’язку з негативним станом доріг в Україні значно зросла кількість ДТП, в тому числі із смертельними наслідками. Статистика говорить, що в порівняні з минулим роком кількість ДТП збільшилося на 50 відсотків, причина одна – жахливий стан доріг”.

Депутат наголосив, що “крім великої кількості ДТП відбувається масове пошкодження автомобілів та іншої техніки, значне зниження середньої швидкості руху автомобілів – все це завдає значної шкоди економіці та національним інтересам України”.

“Якщо уряд Януковича не здатний забезпечити безпеку руху на більшості автомобільних шляхів, то потрібно вдаватися до надзвичайних заходів: або оголошувати надзвичайний стан на аварійних дорогах, або на найжахливіших ділянках доріг укладати шпали та забезпечувати перевезення автомобілів залізницею за рахунок Міністерства транспорту України”, – зазначив О. Гудима. Водночас депутат переконаний, що “головним винуватцем у цій ситуації є уряд, оскільки з одного боку він приховує надходження до бюджету 10 млрд. грн. і не додає коштів на експлуатацію автодоріг, а з іншого боку державні кошти використовуються не за призначенням. „ У мене є інформація, що із більшості областей забрали навіть ті мізерні кошти на утримання автодоріг і перекинули їх на будівництво автобану “Одеса-Київ” – запевняє депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *