ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни готуються до Дня міста

|

На уродини нашого міста, які цьогоріч святкуватимуть лише один день – 2 травня, мешканці, як і торік, зможуть посидіти в кріслі мера та позмагатися з Василем Вірастюком, а 18 струнких львів’янок за власним бажанням пробуватимуть “втиснутися” до салону всіма улюбленого “Запорожця”.

Свято нашого міста відбуватиметься на кількох тематичних майданчиках. Відтак любителі класики, джазу та шанувальники творчості сучасних молодіжних гуртів матимуть власну “зону відпочинку” і не заважатимуть одні одним. Традиційно головними майданчиками стануть площа перед Оперним театром, на якій відбуватиметься гала-концерт з лазерним та піротехнічним шоу, та історична частина міста, зокрема Площа Ринок. Тут на потіху львівській громаді організатори дійства планують створити свято національних культур, які творили наше місто в середньовіччі. Отож, вірмени, поляки, євреї, русини, греки та угорці розважатимуть мешканців міста та їх гостей національними танцями і піснями, частуватимуть національною кухнею та демонструватимуть національний одяг і ужиткове мистецтво.

Окрім цього, як розповіла на сьогоднішній прес-конференції пані Романів, є ідея організувати футбольний турнір між депутатами міської ради та виконавчою владою міста. Щоправда, незважаючи на активність та бажання міських депутатів, “помірятися силами”з ними поки-що не знайшлося охочих.

За словами заступника міського голови з гуманітарних питань Ірини Романів, загалом до дня Львова передбачено близько 50-ти заходів, на які міська влада виділила 200 тисяч гривень. Безперечно, оганізатори також сподіваються й на спонсорську допомогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *