ОСТАННІ НОВИНИ

“Французька весна” відкрилася виставкою фотографій Андре Кертеса

|

Сьогодні у Палаці мистецтв відбулося урочисте відкриття місяця французької культури “Французька весна”, а одночас виставки одного з найбільших фотомитців цієї країни Андре Кертеса. У відкритті виставки взяли участь посол Франції в Україні Філіп де Сюрреман, заступник голови ОДА Володимир Герич та міський голова Львова Любомир Буняк.

У вступному слові французький посол зауважив, що свято французької культури відбувається в Україні саме у квітні зовсім невипадково – адже з першого травня Європейський Союз підійде до самих кордонів України. “Я можу з упевненістю сказати, що Україна займає дуже важливе місце у Європі – Україна серце Європи і запевняю, що вона також у нашому серці” – підкреслив Філіп де Сюрреман. Водночас він згадав той факт, що багато митців, які народилися в Україні, творили у Парижі і стали знаковими постатями авангардного і класичного мистецтва минулого століття. Це, зокрема, Серж Лифар, Кандінський, Олександра Естер та інші. Врешті, Андре Кертес є одним із таких прибульців, адже митець народився в Угорщині, а до Франції переїхав в кінці 20-х років.

Окрім цієї виставки львів’яни до кінця місяця матимуть змогу побачити у“Кінопалаці” 16 квітня “Ніч короткометражних фільмів”. А 22 квітня до Львова завітає ексцентричний танцювальний колектив “Кубілай хан інвестигейшенз” з виставою, що поєднує елементи хіп-хоп, вуличних танців, бойових мистецтв під супровід електронної музики. Натомість наступного дня прихильники спокійніших ритмів зможуть насолодитися виступом джазової групи “Октовойс”, разом з якими гратимуть й українські джазмени. А от поціновувачі циркового мистецтва матимуть нагоду побачити трупу “Єдиноріг” у театрі Заньковецької – їх виступи завершать дні французької культури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *