ОСТАННІ НОВИНИ

Великоднє привітання Блаженнішого Любомира Кардинала Гузара

|

Дорогі в Христі! При Божій помочі ми дожили ще одного Великодня. Великдень – це найбільший празник в цілому літургічному році. З цієї нагоди я хотів би поділитися з вами двома думками. Перша – останніми днями ми переживали страсний тиждень, в якому згадували останні дні і години життя Ісуса Христа. Впродовж останнього року в різних центральних храмах країни була виставлена копія Туринської плащаниці, на якій відбилися рани Ісуса. Хто вдивиться у сліди на тому полотні, мусить відчути який біль, які страждання переживав Христос.

Може один із вас у власному житті під час ув’язнення чи в якомусь лагері пережив катування і різні способи, якими хотіли вас принизити та завдати болю. І коли ви відчули несправедливість того всього, то можете зрозуміти який великий був біль Ісуса, що прийняв наші гріхи на себе. Коли застановимось над його болем, над його стажданнями, мусимо запитати себе, а радше, мусимо застановитись – якою ціною ми відкуплені. Скільки треба було болю і страждання цілком безвинного Ісуса, щоби звільнити нас від гріха. Ми питаємо себе – чому він це зробив? Відповідь – бо він хоче завести нас до свого небесного Отця, хоче нам відкрити дорогу до неба.

Друга думка – це те, що тільки від ньго ми маємо можливість звільнитись від гріха. Адже він прийшов, народився, жив, страждав і помер, щоб дати нам життя. Одним словом, ми маємо відродити почуття великої вдячності Ісусові Христові. І разом з тим йде наступна думка, що дає підстави надіятися, що наскільки довго ми з ним, як довго приймаємо його та справді належно цінуємо його життя, смерть і Воскресіння, то саме тоді можемо надіятися на щось краще. Бо так багато людей сьогодні думає, що немає виходу із клопотів, що немає можливості піднестися понад щодення. Є вихід з цього – він в Ісусі Христі. Він хоче бути з нами, бо він любить нас усім своїм єством, і так само ми маємо старатися відповідати на його любов.

Бажаю вам від усього серця пережити цей празник Христового Воскресіння, застановляючись під цими правдами, які зроблять ваше святкування значимим, піднесуть вас духом, відкриють вам можливість чогось кращого та дадуть солідну основу вашій надії. Всього найкращого бажаю вам. Христос Воскрес!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *