ОСТАННІ НОВИНИ

Тарас Стецьків вимагає визнати борги вчителям внутрішнім боргом

|

Народний депутат України Тарас Стецьків на сьогоднішньому ранковому засіданні Верховної Ради виголосив заяву щодо необхідності повернення боргу освітянам. За його словами депутати “Нашої України” неодноразово подавали законопроекти, метою яких було вирішення проблеми освітян, в першу чергу – виконання статі 57 закону “Про освіту”, але ці ініціативи весь час натикалися на спротив більшості.

Тарас Стецьків нагадав, що 8 років тому парламент прийняв закон про освіту, але сьогодні стаття 57 цього закону не виконується, тобто, зарплата освітян не дорівнює середній зарплаті у промисловості. “Уряд не хоче виплачувати освітянам заборгованості, що накопичилася протягом багатьох років. Внаслідок цього вчителі змушені шукати додатковий заробіток, а часто – взагалі залишати освітянську ниву в пошуках вищої зарплатні,” – підкреслив представник Блоку Віктора Ющенка.

“Ми вимагаємо визнати борги вчителям внутрішнім державним боргом, реструктурувати цей борг на 5 років і почати виплати вже сьогодні. Однак уряд не погоджується з нашими вимогами,” – зазначив народний депутат. Відтак пан Стецьків наголосив, що “Наша Україна” продовжує наполягати на тому, щоб ці питання розглядалися в першочерговому порядку, адже частину потрібної суми можна виплатити за рахунок коштів, які уряд “намагався приховати і вилучив з дохідної частини бюджету 2004 року”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *