ОСТАННІ НОВИНИ

Чи виселять 34-ту школу?

|

Понад десяток старшокласників 34-ї школи вишикувалися сьогодні біля свого рідного навчального закладу і скандували “Ерудит” – руки геть!” Пізніше журналістам стало відомо, що ерудит – це не якийсь там розумник, який чіпляється своїми руками до школярок, а ПП “Ерудит”, або, як каже його директор Володимир Огура, естетично-розвиваюча школа “Ерудит”. “Руки” “Ерудита”, за свідченням трудового колективу 34-ї шоли, хочуть загарбати до себе середньоосвітній навчальний заклад.

Ще з 2000 року пан Огура орендує кілька приміщень школи. За свої 244 квадратні метри, тобто 5 навчальних авдиторій і учительські приміщення, він, за його словами, платить 800 гривень в місяць оренди школі, а крім цього 1 200 гривень різних нарахувань державі. Договір про оренду має закінчитися 1 вересня 2004 року. Сьогодні відбулися збори трудового колективу 34-ї школи. Директор школи, Роман Гринчук під час своєї промови керувався чутками на кшталт: “Ерудит” потайки навчає перші класи”, “Ерудит” хоче загарбати більше приміщень”, “Ерудит” оминає мене, директора, коли підписує договори з управлінням ресурсів” та інше.

Натомість сам головний ерудитовець пан Огура вважає сьогоднішнє дійство клоунадою, яке не має під собою розумного підгрунтя. “Я розумію дітей, вчора їм сказали, що їхню школу розформовують, але на це нема підстав, я б навіть не міг проплатити таку серйозну структуру як школа, вона мені просто не потрібна,” – говорить він. Після того, як пан Огура продемонстрував всі папери і висловив свою позицію, стало зрозуміло, що каменем спотикання між двома директорами освітніх закладів – приватного і державного – є папір про продовження договору оренди. Справа в тому, що раніше він підписувався напряму з директором, а тепер з начальником управління ресурсів. Проте школа продовжує бути балансоутримувачем, тобто отримуватиме своїх 800 гривень. Незважаючи на нову формальність, угода не буде можливою без підпису директора школи Романа Гринчука. Тому угода розвивається і “Ерудит” просто буде змушений покинути приміщення школи. “Якщо він не хоче підписувати, то хай не підписує, але навіщо було робити такий скандал?” – говорить Володимир Огура.

До речі, на випадок, коли директор не підпише договору, він буде змушений відшкодувати витрати ПП “Ерудит” на покращення приміщень, згідно старої угоди. А там йдеться про приблизно півсотні тисячі гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *