ОСТАННІ НОВИНИ

Жертви торгівлі людьми матимуть свій притулок у Львові

|

У нашому місті функціонуватиме притулок для осіб, які стали жертвами торгівлі людьми. Створити його постановила міжвідомча комісія облдержадміністрації з питань координації зусиль та обміну інформацією щодо запобігання торгівлі людьми, повідомляє прес-служба обласної адміністрації.

“На Львівщині обов’язково повинен з’явитись такий притулок,” – наголосив голова комісії Богдан Матолич. Оскільки проблемою залишається фінансування, голова комісії запропонував звернутись по допомогу до міжнародних та благодійних організацій, об’єднати зусилля і зреалізувати задумане. Окрім цього, незабаром комісія планує обговорити питання організації роботи щодо працевлаштування молоді, яка звертається до державної служби зайнятості, забезпечити дотримання законодавства під час організації відпочинку дітей за кордоном, питання виявлення та взяття на облік осіб, які торгують власним тілом і які можуть стати об’єктами торгівлі людьми, здійснення соціально-психологічної та консультативної роботи, створення реінтеграційних та антикризових центрів для осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

Основні громадські організації, які сьогодні займаються проблемами запобігання торгівлі людьми та є партнерами облдержадміністрації у цій роботі – Західноукраїнський центр “Жіночі перспективи”, Львівська міська громадська організація Центр “Допомога жінкам”, Львівський регіональний центр соціальної адаптації, Міжнародний жіночий правозахисний центр “ЛА-СТРАДА”, Львівський відділ Союзу українок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *