ОСТАННІ НОВИНИ

На Яворівському сірчаному кар’єрі створять рекреаційну зону

|

На території колишнього сірчаного кар’єру в Яворові створять рекреаційну зону, яка в першу чергу має стати місцем відпочинку львів’ян та мешканців області. Формування озера розпочалось ще у травні 2002 року.

Нову відпочинкову зону планують утворти довкола Яворівського озера – водойми площею 10 квадратних кілометрів і берегової лінії завдовжки 12 кілометрів. “У Львівській області немає жодного водоймища з таким потужним рекреаційним потенціалом. З часом озеро перетвориться на другий Балатон, тут зможе одночасно відпочивати близько 30 тисяч осіб” – розповів заступник голови ЛОДА Степан Лукашик під час виїздної прес-конференції на колишньому сірчаному кар’єрі.

Нове озеро розташоване неподалік нашого міста – лишень за 45 кілометрів. Для кращого сполучення зі Львовом озеро з’єднає швидкісна автотраса. Вартість усіх робіт становить 78 мільйорнів гривень з бюджету на реалізацію щорічно виділятимуть 11 мільйонів. Проект передбачає витрати на авторський нагляд, пошукові роботи та наукові дослідження.

Однак, чимало проблем залишаються ще не вирішеними. На північно-східному борті кар’єру виникло стихійне сміттєзвалище твердих побутових відходів, а на західному – кладовище села Вільшаниця, яке дотепер лише планують перенести на іншу земельну ділянку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *