ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОО “Батьківщина” незадоволена співпрацею з нашоукраїнцями

|

ЛОО “Батьківщина” сьогодні оприлюднила заяву згідно з якою констатує, що домовленості та угода про спільні дії опозиції залишилися лише на папері. На думку голови ЛОО “Батьківщини” Івана Деньковича, на регіональному рівні немає співпраці як такої, бо нашоукраїнці не приймали участі у пікеті-реквіємі 9 березня і в пікетуванні ЛОДА під час приїзду Кучми, і не поінформували політичних партнерів про те, що зі Львова їдуть люди на пікет до Кабміну. Проте ця заява аж ніяк не означає, що “Батьківщина” відмовляється від спільних дій, навпаки – закликає нашоукраїнців до цього – повідомив під час прес-конференції І. Денькович.

“Батьківщина” робить висновок: “Нашоукраїнці вирішили, що основним джерелом зла в державі є не Кучма, а призначений ним уряд. Що не могло не сподобатися Гаранту…” Заступник голови Іван Стецькович зазначив, що нашоукраїнці не беруть участь у акціях, які можуть нашкодити Президентові, а тому складається враженя, що в Ющенка існує якась угода з Кучмою, про яку найближчим часом буде відомо. Можливо вони навіть розподіляють позиції: хто буде президентом, а хто – прем’єр-міністром. ЛОО “Батьківщина ” хотіла б нарешті побачити логічне завершення взаємозв’язків Ющенко-Тимошенко, тобто, щоб у кожного були якісь обов’язки в команді опозиції. “Ми не хочемо підписувати угоди, які нікого ні до чого не зобов’язують” – наголосив І. Стецькович. Він також вважає, що опозиція пікетом під Кабміном відвернула увагу в бік економічних питань, що корисно для Кучми, а з конфіденційних джерел їм відомо, що брати участь у пікеті 6-7 числа, коли в уряді проводитимуть політичну реформу, вони не будуть. “Віктор Ющенко дає знати, що він вже відпікетувався, здивувавши народ заниканими одним з януковичів десяти мільярдів гривень на вибори” – написано у заяві.

На питання, що буде далі, І. Денькович каже, що, незважаючи на сьогоднішні заяви, угоду з “НУ” вони розривати не мають наміру. Навіть, якщо нашоукраїнці ігноруватимуть”Батьківщину”, останні все одно мають намір працювати на вибори, бо це спільне рішення БЮТ. “Ми отримали завдання від центрального штабу, що на кожній виборчій дільниці мають бути представники опозиції, і працюємо на те, щоб переміг Ющенко” – наголосив Денькович, – “ бо Ю. Тимошенко вважає, що він має право перемогти”. Зараз обласна “Батьківщина” працює в районах над створенням штабів, щоправда, вони з нашоукраїнцями йдуть окремими штабами.

У коментарі для portal.lviv.ua керівник штабу “Наша Україна”у Львівській області Петро Олійник повідомив, що він здивований з приводу таких заяв. За його словами, ідею пікетування обговорювали на центральому рівні представники БЮТ та НУ і бютівці були присутні в середу на пікетуванні. Такі питаня, сказав П.Олійник, вирішуються на центральному рівні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *