ОСТАННІ НОВИНИ

Новоженець критикує мера за невиконання обіцянок національно-культурного характеру

|

ЛОО УРП “Собор” сьогодні оприлюднила заяву згідно якої бере на себе право критикувати міського голову Любомира Буняка за невиконання ним одного з пунктів передвиборчої програми, який містив обіцянку сприяти культурно-національному розвиткові міста. Сьогоднішня заява і публічна критика, за словами голови партії Ростислава Новоженця, спрямована на те, щоб мер “виправив становище”. Якщо жодої реакції не буде, УРП “Собор” обіцяє відслідковувати всі дії чи бездіяльність Л. Буняка стосовно національно-культурного життя міста і критикувати їх, або навіть вдаватися до інших дій (щоправда, яких – не зазначили) – повідомив Р. Новоженець під час прес-конференції.

Право на критику, за словами Новоженця, партія має тому, що не лише підтримувала Буняка під час передвиборчої кампанії, а фактично – висувала його кандидатуру. Саме на прохання республіканців одним з пунктів передвиборчої програми було зазначено – національно-культурне відродження, але “ця обіцянка залишилася лише на папері”. Зокрема Р. Новоженець критикує мера за невиконання ним ухвали сесії 2000 року “Про функціонуваня української мови”, зокрема, що він не вживає жодних заходів до посадовців, які її порушують, а також допускає, що у Львові досі продають в центрі російські книжки, пресу, хоч дозволи на торгівлю видають у міській раді. Також висловлюють невдоволення тим, що на вулицях звучить російська музика. “Нас вразило також нехтуванян мовним питанням, національною ідеєю, що в окремих випадках перетворюється у заборону, зокрема, заборона продавати національну символіку на проспекті Свободи, чого не робила навіть радянська влада” – наголосив Новоженець. Крім цього звучить критика з приводу появи російського консуляту у Львові, який “перебуває на території, де можна прослуховувати військові таємниці”.

Новоженець також повідомив, що голову міста двічі запрошували на провід, де просили вирішити проблемне питання української мови: забезпечити 100% продаж українських книжок і газет, прослуховування української музики, а ще, щоб усі вивіски в центрі міста мали лише українські назви.

Водночас, “до рівня води чи ремонту доріг я б не хотів опускатися. Ми підтримуємо критику і з цього приводу, але для вирішення цих проблем потрібні гроші. Натомість, ми вважаємо, що головним у програмі є питання духовного, національного розвитку Львова” – наголосив Р. Новоженець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *