ОСТАННІ НОВИНИ

80-річна кабельна мережа Львова потребує ремонту

|

Учора знову трапилася аварія в електромережі. Без енергопостачання на три з половиною години залишилася центральна частина міста (вулиці Руська, Підвальна, Івана Франка, площа Соборна). Також через пошкодждення кабельних мереж залишилися без світла і декотрі мешканці Сихівського масиву (вулиці Скрипника, Драгана, Осицького, Червоної Калини, Вернадського, Трильовського).

Відділ корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго” повідомляє, що до пошкодження кабельних ліній призводить те, що кабельна мережа Львова, на відміну від інших великих міст України, є найстарішою. Близько 342 км кабелю прокладено ще в період 1907-1930 років. Низьковольтна мережа, побудована за старим зразком призводить до того, що збільшуються витрати електроенергії та ремонтні затрати.

Саме тому протягом 2003 року ВАТ “Львівобленерго” розпочало роботи з реконструкції електромереж із старого зразка на новий на площі Ринок та на вулиці Гнатюка. Зараз реконструйовано понад 1,2 кілометрів мереж. Протягом поточного року енергетики Львівщини планують до кінця довести роботу на площі Ринок, а також розпочати реконструкцію на вулиці Куліша. Окрім цього, буде розроблено проектну документацію щодо реконструкції усіх прилеглих вулиць від площі Ринок аж до колишнього Галицького ринку та площі Міцкевича, вулиці Куліша та вулиць у районі старого ЦУМу, кварталу між вулицями Дорошенка, Січових Стрільців. На цій ділянці Львівобленерго планує провести реконтрукцію наступного року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *