ОСТАННІ НОВИНИ

Сендак хоче розпустити обласну раду

|

Чотирнадцята сесія обласної ради, яку мали провести сьогодні не відбулася – незважаючи на формальні моменти, пленарне засіданя як таке голова облради Михайло Сендак запропонував не проводити оскільки в сесійній залі було лише 35 депутатів облради (кворум – 42). Тому провели відкрите засідання комісій облради, під час якого Сендак зачитав звернення до голови ВРУ про розпуск облради, а після цього планують провести роботу у постійних депутатських комісіях.

На сесію прийшло 35 депутатів: 27 нашоукраїнців, кілька представників “Ділової Львівщини” і позафракційні, з “Соціальної справедливості” не прийшов жоден депутат. Як пояснив депутат Роман Гайдучок, з “НУ” відсутні четверо осіб – двоє з них хворі, а двоє у відрядженнях.. Керівник фракції “НУ” в облраді Олег Канівець зазначив: “Я хочу висловити обурення діями “Соціальної справедливості”, і частині депутатів “Ділової Львівщини”, які сьогодні не прийшли, оскільки мали розглядатися важливі господарські питаня. Водночас народний депутат Я. Кендзьор заявив, що “зрив сесії облради це у стилі цієї політичої партії з маленьким нуликом, яка категорично не хоче розв’язувати господарські питаня”.

Натомість нардеп від СДПУ (о) Ігор Шурма заявив, що не може коментувати відсутність на сесії депутатів від “Соціальної справедливості”, бо це вибір кожного з них. Що ж стосується дострокового припинення повноважень. То пан Шурма заявив: “Наші депутати цього не бояться, бо вони добре працюють по округах, а от пан Сендак мав би хвилюватися, зважаючи на історії з квартирою, фальсифікацією голосування по комісіях та інших випадках”. На думку Ігоря Шурми, саме зважаючи на це, “Михайло Сендак не має жодного морального права обіймати посаду голови обласної ради”.

Так само оптимістично ставиться до позачергових виборів в обласній раді й керівник представництва блоку “Наша Україна” у Львівській області Петро Олійник. “Ми виборів не боїмося, бо маємо головне – підтримку населення і я впевнений, що ми зможемо провести до обласної ради не дві третини, а 5/6 своїх депутатів” – заявив він.

Після закінчення роботи депутати вийшли до людей перед обласною радою, провели кілька виступів, а відтак – пішли походом до стін Західної регіональної митниці та обласної міліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *