ОСТАННІ НОВИНИ

Майже 60% виборців хочуть бачити депутатами облради нашоукраїнців

|

Сьогодні в обласній раді підбили підсумки соціологічного опитування популярності політичних сил на Львівщині, яке робили на замовлення облради в Українському центрі вивчення громадської думки “Соціоінформ”. У цьому дослідженні використали укрупнену обласну репрезинтативну вибірку 3200 респондентів віком від 18 років. Опитуваня проводили протягом березня, на це з обласного бюджету використали 20 тисяч гривень – повідомив заступик голови облради Андрій Парубій.

Як повідомив заступник директора центру “Соціоінформ” Олексій Антипович, така вибірка в Україні в окремій області ще не проводилась. Вони ж робили дослідження громадської думки навіть по кожному районові Львівщини.

Згідно з результатами опитуваня, 50% населення області не задоволені тим, як складається їх життя. Людей більше хвилює загальнодержавні проблеми, так, 37% вважають найактуальнішою проблемою – погане матеріальне становище населення області, 34% – корумпованість місцевої влади. Якби вибори Президента відбувалися зараз, 58% опитаних обрали б В. Ющенка, а 61% виборців готові зараз віддати голоси за “Нашу Україну”. Водночас, на запитання, за кого Ви проголосували, якби найближчим часом відбувалися вибори до одлради, 56,8% відповіли, що голосували б за блок “НУ”. Ще 47% основним у роботі депутатів вважають відстоювати інтереси регіону. Щодо рівня задоволеності роботою місцевих оганів, думки опитаних розділилися так: 18,7% задоволені роботою облради, 17,2% – міської ради і 16,3% – діяльністю ЛОДА. Найкращу оцінку діяльності керівників місцевих органів влади дали голові облради М. Сендакові – 24,3 %. Також опитуваним у Дрогобицькому районі ставили питання, чи задоволені вони діяльністю депутатів від Дрогобичини в облраді, тут перше місце посів теж М. Сендак, яким задоволено 47,6% опитаних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *