ОСТАННІ НОВИНИ

Нашоукраїнці не мають наміру відмовлятися від завтрашнього пікетування

|

“Наша Україна” не відмовиться від виведення людей під стіни облради, незважаючи на те, що там зіткнуться дві протилежні сили, оскільки СДПУ(о) в п’ятницю подала заявку на пікет за участі шести тисяч осіб, повідомив сьогодні під час прес-конференції керівник представництва блоку “Наша Україна” у Львівській області Петро Олійник. Попри очікуване протистояння, він сподівається на злагоджені дії правоохоронців. “Наші люди не будуть піддаватися на провокації” – заявив Петро Олійник.

На думку П. Олійника, заявка есдеків на проведення пікету має за мету зробити конфоронтацію, зорганізувати бійку, щоб цим показати – “де нашоукраїнці – там бійки”. Водночас стосовно провокацій народний депутат сподівається “що міліцї вистачить глузду проконтролювати, бо есдекам поставлена мета зорганізувати провокації”. Незважаючи на те, що нашоукраїнці подали заявку першими, вони погодилися на поступки і розділили територію по лінії дверей облради (сесійної зали), відтак стоятимуть з правого боку від дверей. Після маршу протесту під стінами обласної ради пікетувальники від “НУ” також підуть до Західної регіональної митниці та обласного УМВСУ. До правоохоронців вони підуть, щоб цим показати, що наразі міліція займається політичними речами, а через це часто забуває про свої справжні функції.

Щодо проведення сесії сумніви виникають і в П. Олійника: він в цій ситуації вважає наявність кворуму –50/50. На його думку, нормальна робота сесії залежить від приходу представників “Ділової Львівщини” та “Соціальної справедливості”, останні, вважає депутат, не зможуть не прийти під стіни облради, оскільки там будуть їх люди. За відсутності ж кворуму, він впевнений, що облрада подасть заявку до ВРУ про розпуск обласної ради.

П. Оліник також повідомив, нашоукраїнці не заважатимуть представникам “Соціальної справедливості” ставити на голосування питання про відставку М. Сендака і навіть мають намір проголосувати за те, щоб включити це питання у порядок денний. Вони впевнені, що потрібну кількість голосі “СС” не набере. Контролювати хід обласної сесії має намір близько десяти народних депутатів від “НУ”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *