“Карпати” відмовилися від участі в “Інтертото” - заява

|

Прес-служба футбольного клубу “Карпаті” розповсюдила реліз про відмову клубу від участі в розіграші Кубка Інтертото. Подаємо повний текст заяви:

“ФК “Карпати” повідомляє, що керівництвом клубу прийнято рішення про відкликання заявки для участі команди “Карпати” у розіграші Кубка УЄФА “Інтертото”-2004. Це рішення було продиктовано цілим рядом аргументованих причин і згідно відповідного Циркулярного листа УЄФА № 15 від 05.03. 2004 р., що надійшов на адресу Федерації футболу України і ФК “Карпати”.

Причини відмови ФК „Карпати” від участі в Кубку Інтертото-2004

1). Велика кількість накладок у розкладі ігор Чемпіонату України та Кубку Інтертото.

Суміщення передостаннього, 29 туру поточного Чемпіонату з першим матчем Кубка УЄФА “Інтертото” 19 червня 2004 року було відоме заздалегідь, тому розглядалася можливість перенесення матчу Чемпіонату на резервний день 15 червня 2004 року. В той же час, план-календар наступного, 14-го Чемпіонату України було отримано ФК “Карпати” лише у березні. Щільний графік перших турів змусить команду „Карпати” проводити цілий ряд матчів через 1 (один!) день. При цьому на початковому відрізку 14-го Чемпіонату не передбачено резервних днів, які б дозволили підкоректувати змагальний графік команди.

2). Багато футболістів „Карпат” залучаються до різних національних команд.

У поточному році у доповнення до вже звичних збірників (Сергій Ковальчук, Сергій Мізін, Тарас Кабанов, Мацей Налєпа), запрошення до національних збірних команд отримали ряд нових футболістів „Карпат”, котрі грають за основу команди чи становлять її найближчий резерв, котрий керівництвом клубу планувалося залучити до ігор у період збільшення змагальних навантажень. Це – Юрій Беньо (національна команда України), Александру Ґолбан (національна команда Молдови), Микола Іщенко та Любомир Іванський (молодіжна збірна України), Максим Фещук, Євген Шмаков та Богдан Шуст (юнацька збірна України). При цьому юнацька збірна змагається за вихід до фінальної частини Чемпіонату Європи, яка пройде власне у липні 2004 року.

3). Травми деяких провідних гравців.

Внаслідок травм на невизначений час вибули півзахисник „Карпат” Іґор Йовічевіч (травма плеча), який лікується зараз в Іспанії, та новобранець команди, на якого покладалися суттєві надії, нападник Александру Ґолбан (перелом гомілки у матчі за національну команду Молдови). Таким чином, склад команди зазнав суттєвих послаблень напередодні серйозних змагань.

ФК “Карпати” просить уболівальників команди та футбольну громадськість з розумінням поставитися до даного рішення керівництва клубу. Попереднє рішення про участь команди “Карпати” в розіграші Кубка УЄФА “Інтертото”-2004, було прийнято, в першу чергу, через побажання багатотисячної армії вболівальників команди “Карпати” і було доказом того, що ФК “Карпати” високо цінує думку уболівальників команди. Але через вище перелічені суттєві причини ФК “Карпати” вважає за необхідне відмовитися від участі в розіграші Кубка УЄФА “Інтертото”-2004.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *