ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина залучила майже 85 мільйонів іноземних інвестицій

|

Під час засіданя Консультативної ради з питань іноземних інвестицій при ЛОДА підбили підсумки залучення інвестицій протягом минулого року. Загалом було залучено 84,8 мільйонів доларів, що на 38% більше ніж у 2002 році. За кількістю залучених інвестицій Львівщина піднялася з п’ятого на третє місце в Україні. За роки незалежності залучено вже 304,9 млн. доларів – повідомив заступник голови ЛОДА Степан Лукашик.

За його словами, більшість інвестицій – 67%, – вкладено в машинобудівну галузь, 15% у харчову та переробну промисловість, 13% – у фінансову діяльність і по 4-5% в деревообробну та легку промисловість. Найбільше коштів припадає на Львів – 61%, ще по 10 – отримали Стрийський і Яворівський райони, і 2-3 % інвестували в розвиток Кам’янка-Буського і Пустомитівського районів. С. Лукашик відзначив роботу ЗАТ “ЛАЗ”, який зміг реанімуватися і вже минулого року завдяки вкладеним коштам збільшив обсяг продукції, а цього року планують збільшити його до 500 штук. Цього року обсяги залучених інвестицій знову планують збільшувати. За два місяці є вже позитивні результати, залучено на 2 мільйони інвестицій більше, ніж минулого.

Сьогодні також нагороджували переможців у номінації “Інвестор року”. У номінаціях “Інвестор року: іноземні інвестиції” відзначили угорську компанію “Данкар Крафт” та компанію “Фарма Маркет КФТ”, які вклади у ЗАТ “ЛАЗ” 30,6 млн.доларів, а також німецьке ТзОВ “Борднетц Холдинг”, яке інвестувало в ТзОВ “Леоні Ваерінг Системс” 14,5 млн. доларів. У номінації “Інвестор року: внутрішні інвестиції” відзначили Львівську залізницю, яка інвестувала 334 млн. грн., МП“ОДВ-Електрик” – 84 млн. грн., АТ “НПК-Галичина” 34 млн. грн., ЗАТ “Ензим” – 37 млн. грн, 28,5 млн. грн. вклала Львівська дирекція ВАТ “Укртелеком”, і 28,8 млн. грн. – ВАТ “Львівська пивоварня”. Спеціальну відзнаку конкурсу у номінації “Інвестор року: іноземні інвестиції” призначено французькій компанії “Лафарж Україна” за залучення коштів у ВАТ “Миколаївцемент” на суму 4,5 млн доларів. Переможці отримали статуетки і настінні дипломи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *