ОСТАННІ НОВИНИ

Фракція “Наша Україна” закликає колег із депутатських груп взяти участь у сесії обласної ради – звернення

|

Фракція “Наша Україна” Львівської обласної ради прийняла звернення до своїх колег з депутатських груп “Ділова Львівіщина” та “Соціальна справедливість”. У якому закликає колег стати вище від конфлікту в обласній раді та взяти участь в засіданні сесії, що заплановано на 30 березня. Подаємо повний текст звернення:

Шановні колеги!

Вже майже 2 місяці продовжується протистояння уЛьвівській обласній раді, яке вийшло за межі найвищого представницького органу влади і охоплює сьогодні не тільки владні інституції області, а й всю громадськість Львівщини.

Необхідно визнати, що причиною конфлікту є намагання політичної сили СДПУ(о) повністю опанувати ситуацією на Львівщині. Маючи необмежені повноваження в розстановці кадрів в нашій області, соціал-демократи об“єднані несуть повну відповідальність за суспільно-політичну кризу, перед якою опинилась Львівська область.

Депутати з груп „Ділова Львівщина“ та „Соціальна справедливість“ виявились заручниками політичної гри, яку проводять на Львівщині брати Медведчуки. Більше того, заручниками стали голова облдержадміністрації, прокурор області, нач.УМВСУ у Львівській області та інші високоповажні керівники. Ми здивовані позицією Президента України та Прем“єр-міністра України в їхньому впливі на стабілізацію суспільно-політичної ситуації на Львівщині.

Ми свідомі того, що задля остаточного опанування регіоном Медведчуки поставили собі за мету змістити Голову Львівської обласної ради М.Сендака через його приналежність до „Нашої України“ та відмові їм підкоритися. Для цього використовуються різні засоби: підкуп, шантаж та тиск на депутатів, відкриття кримінальних справ щодо депутатів та Голови обласної ради. Ми припускаємо, що найближчими днями може відбутися незаконний арешт М.Сендака.

Вважаємо, що сьогодні весь депутатський корпус обласної ради повинен стати вище конфлікту, який нав“язаний Львівській обласній раді ззовні. Ми, депутати, повинні показати всій громаді області, що здатні самотужки розібратися в конфлікті між групою „Соціальна справедливість“ та Головою обласної ради.

Фракція „Наша Україна“ ще 2 лютого запропонувала провести чергову сесію обласної ради виключно із господарських та соціальних питань. Ми запропонували в рік виборів Президента України накласти мораторій на будь-які зміни в керівництві обласної ради. Ми також вважаємо, що недоцільно цього року вносити на сесійний розгляд питання політичного характеру. Ще раз наголошуємо, депутатський корпус повинен унеможливити використання його в політичних спекуляціях.

У зв“язку з цим звертаємось до своїх колег із депутатських груп „Ділова Львівщина“, „Соціальна справедливісить“ та позафракційних депутатів прийняти активну участь у сесійному засіданні обласної ради 30 березня. Ваша участь в сесії засвідчить Вашу відповідальність за нормалізацію ситуації в області, а також вгамує амбіції деяких політиків використовувати Львівську обласну раду у своїх політичних цілях.

У випадку бойкотування сесійного засідання 30.03.2004. у нашої фракції не залишається нічого іншого як звернутися за підтримкою в розв“язанні конфлікту до наших виборців. Ми розуміємо, що це може ще більше загострити протистояння в обласній раді, але вважатимемо, що наша фракція зробила все можливе, аби не допустити це.

Сподіваємось, що здоровий глузд переможе і роботу Львівської обласної ради буде нормалізованою

Прийнято на засіданні фракції

„Наша Україна“ у Львівській обласній раді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *