ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати хочуть перевірити стан “Львівводоканалу”

|

На початку роботи сьогоднішньої сесії міської ради два найбільші депутатські середовища – фракція “Наша Україна” та група “Наш Львів” оприлюднили заяви з приводу тарифів на водопостачання і діяльності МКП “Львівводоканал”.

“Нашоукраїнці“ вважають, що тарифи й досі є необґрунтованими, а збільшення ціни на електроенергію не витримує жодної критики. “9 копійок ситуації не міняють” – стверджують депутати. Тому фракція “наша Україна” виступила з вимогою надати депутатам чітку аргументацію підняття тарифів, зробити детальну перевірку фінансово-господарського стану “Львівводоканалу”, створити програму виведення підприємства з кризового становища, а також фракція вимагає на наступній сесії ЛМР звіту про роботу виконавчих органів міськради.

Не залишилась осторонь “тарифного протистояння” і фракція “Наш Львів”. Депутати з метою запобігання соціального вибуху у зв’язку із черговим підвищенням тарифів вимагають: створити спеціальну депутатську комісію та доручити їй вивчити структуру існуючих тарифів та можливості запобігти банкрутству “Львівводоканалу” без підвищення тарифів, до завершення роботи комісії накласти мораторій на будь-яке подорожчання послуг “Львівводоканалу” та у стислий термін прийняти ухвалу про виділення коштів для закупівлі та встановлення приладів індивідуального обліку води для найбільш соціально незахищених верств населення.

Натомість мер Львова Любомир Буняк заявив, що вчора відбулася його конструктивна та дуже плідна зустріч з представниками фракції “Наша Україна”, на якій було домовлено про надання їй документів, що стосуються стану “Львівводоканалу” та тарифної проблеми. Названі документи нашоукраїнці щойно отримали з рук мера Львова. На цьому, схоже, сьогоднішній розгляд тарифного проблеми завершився, оскільки депутати перейшли до роботи за порядком денним, а тарифного питанням туди не включили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *