ОСТАННІ НОВИНИ

Блаженніший Любомир Кардинал Гузар провів хіротонію у Бразилії

|

21 березня в Катедральному соборі Святого Івана Хрестителя в Куритибі (Бразилія) відбулася архієрейська хіротонія преосвященного Владики Володимира Ковбича (ЧСВВ), єпископа-коад’ютора Куритибської єпархії. Для її здійснення до Бразилії із душпастирським візитом прибув Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир Гузар – повідомляє прес-секретаріат глави УГКЦ.

Архієрейська Божественна Літургія, яку провели соборі Святого Івана Хрестителя, відбулася за головування Блаженнішого Любомира. У Літургії також взяли участь Преосвященний Владика Лоренцо Балдіссері, Апостольський нунцій в Бразилії, Високопреосвященний Владика Педро Федальто, Митрополит Куритибський (РКЦ) та владики УГКЦ з Північної і південої Америки.

У своїй проповіді Глава УГКЦ висловив свою радість через значні успіхи українців греко-католиків Бразилії і сказав, що ця хіротонія розпочинає третій етап у житті нашої Церкви у Бразилії. Перший – це час прибуття сюди українців з матірної землі, другий – останні 25-30 років, час створення парафій, а згодом – єпархії. А третій етап – хіротонія Владики Володимира. „Адже ми певні, – наголосив Глава УГКЦ, – що від цього моменту бере свій початок період ще більшого розквіту”. Після Літургії новопоставленний Владика Володимир уділив всім присутнім своє перше архієрейське благословення.

Преосвященний Владика Володимир Ковбич народився 27 березня 1953 року в селі Мандаґуасу (Парана, Бразилія). Навчався в Малій семінарії Отців Василіян в Прудентополісі (Парана), згодом вступив до новіціяту Отців Василіян в Іваї, склав тимчасові обіти. Від 1976 до 1978 року вивчав філософію в Василіянському навчальному центрі в Куритибі (Батель). 16 серпня 1978 року склав вічні обіти у Василіянському монастирі. З 1978 до 1981 року вивчав богослов’я в Папському коледжі Святого Ансельма в Римі, а 12 квітня 1981 року в Римі висвячений на диякона. 6 грудня 1981 року отримав ієрейські свячення. У 1993 році отримав диплом ліценціата з морального богослов’я в Університеті Сан Паоло.

У 2000 році отримав докторський ступінь з морального богослов’я в Папському університеті в Ріо-де-Жанейро. 10 грудня 2003 року Святіший Отець Іван Павло ІІ призначив Владику Володимира Ковбича (ЧСВВ) Єпископом-коад’ютором Української католицької єпархії Святого Івана Хрестителя в Куритибі (Бразилія).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *