ОСТАННІ НОВИНИ

Перерозподіл постійних депутатських комісій Львівської обласної ради проведено незаконно — Апеляційний суд Львівської області

|

Апеляційний суд Львівської області задовольнив скаргу прокуратури Львівської області про визнання незаконним та скасування рішення Львівської обласної ради стосовно перерозподілу постійних депутатських комісій облради. Про це йдеться у відповіді голови Апеляційного суду Львівської області В.Государського на звернення народного депутата Ігоря Шурми від 25.02.2004 року щодо “тривалого розгляду місцевим судом Галицького району Львова справи за заявою прокуратури Львівської області про визнання незаконним та скасування рішення Львівської обласної ради”, датованій 18 березня. повідомляє інтернет-видання „Вголос“.

Після розгляду звернення Апеляційний суд Львівської області повідомив, що “з врахуванням великого навантаження в місцевому суді, після проведення підготовки справи до розгляду, така розглянута по суті 11.03.2004 р.”.“Рішенням суду скаргу прокуратури задоволено”, — наголошується у повідомленні.

29 вересня 2003 року на засіданні Львівської облради було прийнято рішення про зменшення кількості постійних депутатських комісій — з 18 до 16. В одну комісію об’єднано постійні депутатські комісії з охорони здоров’я, санаторно-курортної діяльності та соціальної політики і праці. Її очолив Олесь Лемішко, який раніше був головою постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я. Було об‘єднано депутатські комісії з питань туризму, рекреації та зовнішньоекономічної діяльності і прикордонної співпраці, яку очолив Петро Комар. Відповідно до того ж рішення посаду голови постійної депутатської комісії з питань депутатської етики та правоохоронних органів обійняв Михайло Ваврин („Наша Україна”) замість Володимира Ортинського (Соціальна справедливість).

25 листопада депутати фракції „Соціальна справедливість” заявили, що це рішення сфальсифіковане, оскільки, за їх словами, за нього проголосувало лише 38 депутатів (загалом у Львівській облраді 81 депутат).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *