ОСТАННІ НОВИНИ

В області 65,7 тисяч осіб хворі на туберкульоз

|

За підсумками минулого року на туберкульоз захворіло 65,7 людей нашої області, понад 20 тисяч дітей є інфікованими туберкульозною паличкою. Напередодні Всесвітнього Дня боротьби з туберкульозом цією інформацією з журналістами поділилися завідувач центру “Здоров’я та інформація” управління охорони здоров’я міської ради Олександр Горинь та головний лікар міського фтизіопульмонологічного диспансеру Роман Квасній.

“Наша область за показниками захворюваня на туберкульоз є ще однією з найкращих. Трохи нижчий покзник має ще Закарпатська область. Проте смертність й надалі залишається доволі високою – на 100 тисяч населення минулого року померло 14,4 людей” – розповів Олександр Горинь. За його словами, сьогодні захворіти може кожен і значна частина населення просто не усвідомлює всієї загрози, яку несе їхньому здоров’ю туберкульоз. Однак, міський виконавчий комітет нещодавно затвердив комплексну програму ”Здоров’я львів’ян”, яка розрахована на 2004-2006 роки. У відповідності до неї, в нашому місті проводитимуть профілактичні заходи, впроваджуватимуть сучасні технології для виявлення та лікування туберкульозу, а також працюватиме низка волонтерів, що роз’яснюватиме львів’янам причини і симптоми зараження.

Нагадаємо, що уже два роки поспіль з міського бюджету на лікування цього захворювання виділяють 1 мільйон 700 тисяч гивень. Відтак препаратне забезпечення, за словаи Романа Кваснія, є стовідсотковим. Однак й досі незначну увагу приділяють технічному переоснащенню

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *