ОСТАННІ НОВИНИ

До конфлікту „Природи“ долучили й „Джерело“

|

Судові виконавці Галицького районного суду прийшли сьогодні в кафе-бар “Джерело”, аби виконати рішення суду – виселити підприємство “Джерело” із однієї з кімнат. Кафе-бар займає три кімнати, дві з яких належать до вулиці Краківській, 4, а одна на площі Ринок, 36. Окрім кімнати “Джерела”, на пл. Ринок, 36 знаходиться і магазин “Природа”, який свого часу став предметом обговорення у Львові.

Коли Галицький суд вирішив передати приміщення на пл. Ринок Львівській комерційній академії, він відновив рішення Раднаркому від 1952 року, коли тоді ще торгово-економічний інститут віддав владі міста будівлю на вулиці Снопківській, 22. Тоді ж народні комісари передали інституту скандальний будинок навпроти міськради.

Незважаючи на рішення суду, депутат міської ради Мирон Колодко, назвав ситуацію, яка сьогодні склалася навколо “Джерела” та “Природи” “100-відсотковим розбазарюванням комунального майна”. Свою тезу він аргументує рішенням міськвиконкому з підписом мера, в якому говориться, що весь перший поверх на пл. Ринок, 36 знаходиться в комунальній власності. Документи, якими оперує юрист-консульт академії, пан Колодко називає підробленими, а ситуацію загалом – абсурдом і приниженням міської влади.

Директор “Джерела”, який зовсім не хотів спілкуватися з журналістами лише промовив: “Сам не розумію, що тут робиться,” – і додав – “Ми сумлінно платили за оренду управлінню історичного середовища.”

Тим часом судові виконавці разом із анонімною будівельною бригадою вже проламали невеличку дірочку в стіні. По той бік стіни – приміщення, в якому вже почала панувати академія, по цей бік стіни – приміщення, яке одночасно належить місту і академії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *