ОСТАННІ НОВИНИ

Чергова сесія облради відбудеться 30 березня

|

Довгоочікувану сесію обласної ради проведуть 30 березня, але на порядок денний планують ставити лише господарські питання, яких буде близько сорока. Натомість політичні питання голова облради М. Сендак ставити не планує – для цього, на його думку, є позачергова сесія, яку депутати можуть ініціювати – повідомив він сьогодні під час прес-конференції.

Так, під час засідання президії всі питання вже узгодили і тоді не виникало жодних пропозицій з приводу включеня в порядок денний питання про відставку голови – зауважив заступник Андрій Парубій. Водночас, як повідомив заступник голови Тарас Федак, деякі депутати з “Ділової Львівщини” заявляли, що вони не братимуть участі в голосуванні за політичні питання. На порядок денний поставлять питання: про виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку, виконання бюджету за минулий рік, внесення змін у регламент, а також питання про роботу регіонального телебачення. Депутати розглядатимуть також звіт постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики і регламенту, а головно – поставлять питання про депутатів-прогульників. Хоч, як зазначив М.Сендак, він цим не намагається переставити акценти (зі своєї особи на С. Медведчука чи інших, які є у списку), а лише виконує волю громад Львівщини. “Я відвідав 16 районів і мав 22 зустрічі під час яких отримав багато записок, де люди цікавилися, які заходи робитимуть щодо депутатів, які майже не відвідують сесію. Обов’язок ж депутатів бути присутніми на сесії, а вже як вони голосують, їх особиста справа” – наголосив він. Проте відставку депутатів-прогульників на сесії ініціювати не можуть, це може зробити та ж громада, зібравши більше 50% голосів за відкликання.

“Це перша сесія цього року і, незважаючи на політичні протиріччя, які є в обласній раді, вона має відбутися” – наголосив Т. Федак, – “ до того ж ,відбутися виключно в руслі позгляду господарських питань”.

“Закон дозволяє будь-яким депутатам доповнювати порядок денний на сесії, але для цього треба щоб проголосувала третина депутатів. Які питання виникнуть, про відставку чи невідставку, я не хотів би прогнозувати” – зауважив М. Сендак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *