ОСТАННІ НОВИНИ

“Наша Україна” відкрила Кучмі очі на ситуацію на Львівщині

|

Народні депутати фракції “Наша Україна” від Львівщини направили Президентові України відкритого листа з оцінкою ситуації в області. Подаємо текст листа повністю.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Шановний Леоніде Даниловичу!

Ми, народні депутати України – обранці від Львівщини, звертаємося до Вас як до гаранта Конституції – гаранта додержання прав та свобод людини та громадянина.

Ситуація, що склалася у м. Львові та Львівський області суперечить всім нормам Основного закону України – Конституції та чинному законодавству, а отже, вимагає негайного втручання.

Ми отримуємо багаточисельні скарги щодо тиску, неправомірних дій, заклики до захисту людей від жорстокого політичного режиму. Системне знищення економіки, відсутність елементарної захищеності населення, цинічність можновладців призвели до неймовірних наслідків. Переслідування за політичними переконаннями, заборона на професію, зрощення криміналітету та частини правоохоронної системи, знищення свободи слова, елементарної вільної конкуренції, виконання силовими структурами замовлень владної верхівки призвели до глибокої кризи та обурення громадськості.

Протягом 2003 – початку 2004 року здійснюється системний тиск силових структур на депутатів усіх рівнів рад Львівщини. Зокрема, на голову облради Михайла Сендака та депутатів Львівської обласної ради Олега Канівця, Романа Гайдучка, Івана Куп’яка, Андрія Парубія та ін. Тиски на депутатів чинять, окрім Державної податкової адміністрації, керівництво облдержадміністрації, УМВС у Львівській області, Генеральна прокуратура. Метою їхніх дій є зміна законно-обраного керівництва обласної ради. Сьогодні знімаються з посад депутати, члени їх родин. Аналогічні події відбуваються у Львівській міській раді та інших представницьких органах міст та районів області. Заборона на професію за політичними мотивами вже стала звичним явищем.

Нищівний удар наноситься не лише по депутатському корпусу, а й по інвестиційній привабливості, вільному підприємництву, що призводить до втрати тисяч робочих місць, різкому занепаду соціальних стандартів.

Пане Президенте! Перебуваючи в Німеччині, Ви мали змогу пересвідчитися, що вимагає наша митниця за оформлення вантажів та податкова за повернення ПДВ від компанії ЛІОНІ. Реакція Ваша була блискавичною. В Стрию, в присутності п. Медведчука та п. Козака, Ви вирішили всі питання по захисту іноземного інвестора.

Сподіваємося, що аналогічно Ви відреагуєте на такі ж дії можновладців, які запустили небачену за масштабом репресивну машину по національному бізнесу, який хоче сплачувати до бюджету, а не до кишені чиновників.

Підприємці Львівщини, на захист законних прав, змушені були створити Міжнародну спілку підприємців, куди ввійшли також інвестори Республіки Польща.

Панує стрімке знищення правоохоронної системи в області. Ви звільнили попереднього Голову ЛОДА за слабку координацію у боротьбі з організованою злочинністю, а тепер десятки правоохоронців-професіоналів середнього віку покидають органи, владу ж захоплюють кримінальні структури, тісно зрощені з верхівкою податкової, митниці. Причина одна – чесні працівники відмовляються виконувати політичні замовлення.

“Приємно дивує” і бажання лідера Партії Регіонів – Прем’єр-міністра України п. В. Януковича впроваджувати “прозору” регіональну політику. Так, на Львівщину із запланованих 19 млн. грн. на ліквідацію техногенних проблем виділили 16 млн. грн., які було “дуже чесно” розподілено: на м Львів (складається з чотирьох округів опозиційних депутатів-мажоритарників) 65 тис. грн, а на округ п. Писарчука (СДПУ(о)) – 5,7 млн. грн.

Леоніде Даниловичу! Ситуація в області і в країні набуває руйнівного, незворотного характеру.

Просимо Вас, як гаранта Конституції, повернути діяльність вказаних державних інститутів у законодавче поле, для чого ініціювати створення Парламентсько-Урядової Комісії по вивченню ситуації у Львівській області.

Пройдуть вибори, а життя триватиме. Історія ж і люди в своїй пам’яті збережуть найголовніше: – хто і що зробив для Вітчизни у цей важкий час.

З надією, за дорученням народних депутатів фракції “Наша Україна” у Львівській області Петро Олійник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *