ОСТАННІ НОВИНИ

П’ять львівських підприємств перемогли у конкурсі “100 кращих товарів України”

|

5 учасників з Львівської області перемогли у Всеукраїнському конкурсі “100 кращих товарів України” Як повідомив заступник генерального директора Львівського регіонального державного центру стандартизації, метрології та сертифікації Ігор Щур, від Львівщини участь у конкурсі взяло 17 претендентів, що виставили 21 вид продукції на звання кращого товару України (ВАТ “Львівський автобусний завод”, ВАТ “НПК-Галичина”, ВАТ “Львівська пивоварня”, Корпорація “Еколан”, АТЗТ “Львівський жиркомбінат” та ін.). Дев’ять з них стали лауреатами конкурсу, і лише п’ять– перемогли, увійшовши у сотню кращих.

У номінації “Продовольчі товари” перемогли Закрите Акціонерне товариство “Ензим” (дріжджі “Львівські” пресовані) та Закрите акціонерне товариств Львівська кондитерська фірма “Світоч” (шоколад “Світоч” молочний з грильяжем). У номінації “Продукція виробничо-технічного призначення” перемогла корпорація “Енергоресурс-інвест” (труби для теплових мереж з теплою ізоляцією з пінополіуретану і захисною оболонкою з поліетилену) та Товариство з обмеженою відповідальністю “Ельпласт-Львів” (поліетиленові труби для подачі горючих газів). У номінації “Роботи або послуги, які виконуються або надаються у побутовій та виробничій сферах” перемогу отримало Товариство з обмеженою відповідальністю “Міжнародна клініка відновного лікування” (м. Трускавець) за надання високоякісної системи реабілітації пацієнтів.

За словами Ігоря Щура, під час відбору претендентів, організатори брали до уваги відсутність претензій споживачів, рівень організації праці, впровадження енергозбережуючих та екологічно безпечних технологій, порівняльний аналіз продукції виробника кращих аналогів її на ринку.

У порівнянні з іншими областями, Львівська область гідно представила свої промислові та товарні можливості, а також вигідно вирізнялась поміж інших регіонів тим, що серед 17 підприємств-претендентів 4 мали впроваджену систему управління якістю за ДСТУ ISO 9001 – 2001 (ЗАТ “Ензим”, ВАТ “Львівський автобусний завод”, компанія “Ельпласт-Львів” та корпорація “Енергоресурс-інвест”), прес-служба ЛОДА.

Конкурс якості продукції – “100 кращих товарів України“ проводититься в Україні щорічно. Метою даного конкурсу є об`єднання зусиль, спрямованих на поліпшення якості та конкурентоспроможності вітчизняної продукції, сприяння впровадженню на підприємствах України сучасних методів управління якістю.

Організатор конкурсу – Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики, за сприяння Мінекономіки, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, Союзу споживачів України, за підтримки Національної Академії Наук, Міністерства закордонних справ України, Мінагрополітики, Мінпромполітики та Міністерства охорони здоров’я України.

Всього у конкурсі взяли участь 795 підприємств України, які представили 881 вид продукції. Фіналістами стали 150 підприємств, лауреатами – 170, а переможцями – 100 підприємств.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *