ОСТАННІ НОВИНИ

Львівську оперу модернізують японським коштом

|

Практично всю апаратуру включно із системами освітлення у Львівській Опері буде модернізовано. Це стало можливим після того, як Верховна Рада України сьогодні ратифікувала Угоду між урядами України і Японії про надання японського культурного гранту на придбання освітлювального устаткування для Львівського державного академічного театру опери і балету ім. Соломії Крушельницької.

За словами директора театру Тадея Едера, львів’яни давно чекали на цей грант. Тим часом народний депутат від Львівщини, член комітету з питань культури та духовності Михайло Косів знає, чому зазвичай так довго у ВР ратифікують подібні гранти. За ухвалення даного документа сьогодні проголосували 369 народних депутатів.

Тадей Едер повідомив, що вся сума, а це близько півмільйона доларів надійде в Україну вже найближчим часом і її освоєнням займуться японські фахівці. При цьому передбачається, що українська сторона відкриє в японському банку рахунок, що буде використовуватися винятково для імплементації гранта. Устаткування буде закуповуватися або в Японії, або в Україні, повідомляє радіо „Люкс“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *