ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові знову говорять про корупцію

|

Представники прокуратури, СБУ, МВС, митниці, а також коаліції громадських організацій “Партнерство за прозоре суспільство” зібралися сьогодні у Львівському прес-клубі реформ, аби в черговий раз поговорити про корупцію на Львівщині. Розмова, запланована, як співбесіда, перетворилася на звіт представників відомств по корупційній обстановці. І це логічно, адже саме керівники цих структур разом із губернатором входять до координаційного комітету по боротьбі з організованою злочинністю та корупцєю.

Із доповідей шановних гостей журналісти дізналися, що наприклад проти працівників Західної регіональній митниці та прокуратури останніми роками не складалося протоколів про корупційні діяння. “Ми збиралися говорити про корупцію не в наших структурах,” – відповів на це саме запитання керівник прес-служби УСБУ Володимир Кривошея. Що ж стосується УМВСУ, то начальник ГУБОЗу Сергій Сухонос навіть не намагався приховати корумпованість своєї структури, тим більше, що співробітник прокуратури Володимир Брездень навів як приклад недавнє порушення кримінальної справи прокуратурою Львівщини проти посадових осіб міського МРЕВ ДАІ за фактом зловживання службовим становищем. Наводилися під час зустрічі і конкретні випадки порушень протоколів проти корумпованих осіб. Звучали у цьому переліку такі посади як інспектор кримінально-виконавчої інспекції Самбора, голова Стоянівської сільради, голова фонду приватизації комунального майна якось районного центру, заступник начальника управління комунального майна ЛМР та інші.

Координатор Львівської коаліції громадських організацій “Партнерство за прозоре суспільство” Юрій Цетнар розповів присутнім, що його організація в минулому році допомогла викрити кілька десятків корумпованих посадовців та службовців. Працює їхня організація як посередник між постраждалими від корумпованих діянь людьми та силовими структурами. Досі коаліція найякісніше співпрацювала з ДПА, а в майбутньому на меті має налагодити робочі стосунки з усіма силовиками Львівщини. За словами пана Цетнара, найбільше люди скаржаться на працівників ДПА, на другому місті органи державної влади і комунальні підприємства, потім йдуть співробітники прокуратури, МВС та інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *