ОСТАННІ НОВИНИ

Масові заходи напередодні виборів проводитимуться нормативно

|

Вдруге цього року в малій сесійній залі міськради відбулося громадське обговорення проекту Положення про порядок організації і проведення масових заходів у Львові. Батьки проекту, серед яких і завідувач організаційного відділу Богдан Саміло, сподівалися що сьогодні на обговорення прийдуть близько 20 представників політичних партій та громадських організацій. Базуючись на цьому, якась гречна жіночка навіть попросила журналістів пересісти подалі від круглого столу. Проте на запрошення організаторів відгукнулися лише четверо осіб, тому журналістів так само гречно попросили пересісти ближче до столу.

Вже давно у Верховній Раді йдеться про закон, який би врегульовував проведення масових заходів, проте досі його не існує. “Нам ще літом говорили, що от-от закон буде прийнятий, – говорить пан Самійло, – але його нема досі. Тому, зважаючи на те, що цей рік обіцяє бути особливо політично активним, міськрада таки вирішила створити положення.” Низка шанованих у Львові людей, серед яких і авторитетні журналісти, завжди думали, що відповідне положення вже давно функціонує. Та й пункти проекту дуже вже нагадують, щось таке, що вже було.

Документ повинен затвердитись рішенням виконкому. Проте склалося враження, що виконком ще довго не затверджуватиме його, бо вже занадто багато критики отримав він з боку представників партій і громадських організацій (нагадаємо, що їх було не 20, а 4). Критикувався майже кожен пункт і навіть заголовок. Пан Саміло прислухався до пропозицій і наголосив: “Будь-ласка, окрім критики давайте ваш варіант формулювання пунктів.” Проте запалені оратори не прислухалися до слушного зауваження головуючого і продовжували нещадно критикувати його надбання. Один уривок із сьогоднішнього обговорення журналістам запам’ятався найбільше. Остап Козак, під час критикування чергового пункту положення, заговорив про дозволи, попередження і шкоду громадянам. Богдан Самійло сказав, що не дозволятимуться акції, які спрямовані на повалення конституційного ладу. “Хто буде питатися дозволу міської ради, якщо ми будемо хотіти повалити конституційний лад,” – пожартував Остап Козак а ля “УНА-УНСО”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *