ОСТАННІ НОВИНИ

На Олімпійські ігри поїдуть 30 спортсменів від Львівщини

|

30 спортсменів від Львівщини мають можливість цьогоріч брати участь в Олімпійських іграх, що відбуватимуться в серпні. 8 з них є переможцями європейських чемпіонатів.

“На сьогодні ми маємо 8 спортсменів, які стали переможцями на чемпіонатах Європи. Окрім того, за списком, який затверджений Держкомспорту, 30 спортсменів Львівщини мають можливість брати участь в Олімпійських іграх. Як цей список буде змінюватися далі, ще побачимо” – розповів заступник голови ЛОДА Богдан Матолич.

Він також наголосив, що вже встановлена стипендія голови ЛОДА, яку отримують 30 найвидатніших спортсменів області. З 1-го січня до вересня 2004 року вони щомісячно матимуть по 300 гривень. Іншим видом державної допомоги спортсменам є те, що кожен потенційний олімпієць закріплений за відповідним підприємством, що має допомагати їхньому відрядженню на міжнародні і вітчизняні змагання, та допомагати в облаштуванні спортивного спорядження. “Окрім цього, ми тримаємо в полі зору спортивні бази, де олімпійці можуть проходити відповідну підготовку. Таких баз у нас є 26”-повідомив Богдан Матолич.

Нагадаємо, що в минулому році для придбання устаткування та оснащення олімпійців з обласного бюджету витратили більше 200 тисяч гривень. Цього року, у зв’язку з нестачею коштів для олімпійців в бюджеті закладено лише 100 тисяч гривень. Однак, як запевнив пан Богдан, цю цифру ще будуть коригувати і не виключено, що її збільшать удвічі чи втричі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *