ОСТАННІ НОВИНИ

“Львівобенерго” припинить електропостачання в сокальську та дрогобицьку колонії?

|

Серед боржників ВАТ “Львівобленерго” найбільше проблем з відомчими будинками, які заборгували більше трьох мільйонів гривень, і з бюджетними установами, які мають 6 млн. 752 тисячі гривень боргу. Через це “Львівобленерго” змушений обмежувати боржників в енергопостачані або відключати. Не становлять винятку і заклади з питань виконання покарань, які почнуть відмикати вже з березня – повідомив сьогодні під час зустрічі з журналістами директор з маркетингу ВАТ “Львівобленерго” Андрій Скрипник.

За словами А. Скрипника, станом на перше січня відомчі будинки мають 3 млн. 125 тис. грн.боргу. Мешканці цих будинків сплачують гроші до відповідних кас відомств, а вже тоді вони надходять до “Львівобленерго”, хоч у мізерних сумах. Недоліком цього є загальнобудинковий облік – наголошує він. Відтак вихід з цієї ситуації один – розпустити загальнобудинковий облік електроенергії, встановити лічильники в кожній квартирі, а також передати поіменну документацію про заборгованість. В таких випадках “Львівобленерго” укладає угоду з споживачем, який визнає суму боргу, а також вони домовляються про реструктуризацію боргу. В ідеалі вся ця робота має проводитися за рахунок відомства. Натомість реально це зробити лише з допомогою мешканців.

Так, директор державного підприємства “Львівський автонавантажувач-ЖКВ” Михайло Заяць, який нещодавно перевів на поквартирний облік 201 квартиру у двох відомчих будинках каже, що без допомоги мешканців обійтися неможливо. “Розпуску загальнобудинкового обліку немає альтернативи” – наголошує він. З власного досвіду він розповів, що вони зібрали мешканців і пояснили, що таке переведеня необхідне, адміністрація виготовила всю технічну документацію, а мешканці повністю проплатили встановлення лічильників. Все це тривало з весни до осені. Заступник начальника з маркетингу ЛМЕМ Мирон Гаврилюк зазначив, що місто має 100 відомчих будинків, які досить повільно передають будинки у власність загальножитлового фонду і більшість з них мають заборгованість.

Щодо бюджетних установ А. Скрипник наголосив, що їх найбільша проблема у необ’єктивному формуванні кошторисів витрат на енергоносії. Найбільші борги мають установи Міністерство оборони – 2 млн. 572 тис. грн, установи МВС- 816 тисяч, а також установи з питань виконання покарань – 1 млн. 386 тис. грн. До речі, останніх установ на Львівщині вісім і їх вже найближчим часом можуть відмикати, але це буде диференційне відімкнення лише виробничої частини, бо відмикати всю установу, на думку Скрипника, “Львівобленерго”не має морального права. Вже протягом березня можуть відімкнути за борги сокальську і дрогобицьку колонію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *