ОСТАННІ НОВИНИ

Підвищення тарифів на воду – це благо для львів’ян – Любомир Буняк

|

Благом для львів’ян назвав підвищення тарифів на воду міський голова Львова Любомир Буняк. “Якщо “Львівводоканал” стане банкрутом, то це буде катастрофою для львів’ян, а тому підвищення тарифів – благо для львів’ян, це в їх інтересах” – підкреслив він.

За словами Любомира Буняка, підвищення тарифів необхідне з кількох міркувань. Перше із них полягає у тому, що недавно до міської ради надійшло попередження від ДПІ міста Львова про те, що за неплатежі до державного бюджету на суму понад 32 мільйони гривень, описане рухоме майно “Львівводоканалу”, яке в разі несплати можуть реалізувати з аукціону і тоді ремонтні роботи підприємства будуть паралізовані, а підприємство може стати банкротом і тоді його може купити “ефективний власник”, який, за словами Л.Буняка, тут же підвищить тариф. Відтак, пояснив міський голова, “ЛВК” потрібні обігові кошти, а їх не має звідки взяти, як за рахунок підвищення тарифів. Л.Буняк вважає, що це підвищення не є настільки значним, як про це говорять опоненти, адже йдеться про доплату 50 копійок за спожитий кубометр води.

Ще одним аргументом на користь підвищення тарифів, за словами міського голови, є угода із Світовим Банком, згідно із якою, підвищення тарифів уже мало б відбутися до рівня 1,86 грн, а міськвиконком пропонує 1,66 грн. Щоправда, міський голова не знає, чи буде накладено на місто штраф за невиконання умов угоди, принаймні, він не зміг цього сказати на прес-конференції.

Що ж стосується галасу довкола підняття тарифів, то міський голова показав присутнім журналістам листи до всіх організацій включно з профспілками, у яких говорилося про майбутнє підвищення тарифів на воду. Ці листи датовані серпнем-вереснем минулого року, однак тоді, як запевняє міський голова, жодної реакції на них не було. “А як тільки міськвиконком підняв тарифи, то вони всі одразу ж повилазили з нір, хоча до того мовчали” – підкреслив Л.Буняк.

Міський голова Львова заявив, що у разі подолання його вета міською радою, знімає із себе всю відповідальність за ситуацію з тарифами. “ Так не буде, що я буду за все відповідальний, а вони тільки будуть керувати” – підкреслив Любомир Буняк. Відповідальними за надмірну політизацію суто економічного питання він вважає групу “ображених депутатів”, які, за його словами, з усіх питань займають деструктивну позицію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *