Поляки “прокладають” до нас мости

|

На сьогоднішній зустрічі львівських журналістів з польськими колегами та представниками Інституту “Мости на Схід”, було домовлено про тісну спвіпрацю в налагодженні двосторонніх стосунків між поляками та українцями, яка передбачає виїзні тренінги до Польщі та прийом польських гостей на теренах нашої країни.

Інститут “Мости на Схід”, було створено в Польщі кілька місяців тому, щоб допомогти розвитку журналістської співпраці між Україною і Польщею. “Щоб приїхати одне до одного, ми потребуємо віз, треба перетинати кордон, який нас замикає. Але я вірю, що він все-таки колись перестане існувати. Тому для цього ми повинні допомагати один одному” – зазначив директор інституту Ян Пєкло.

Найперша така зустріч українських та польських колег має відбутися вже 2-3 квітня в Красічині, де проходитиме перша велика Конференція на господарську тему. Окрім цього, протягом року інститут планує організовувати конференції, на яких порушуватимуть питання прав людини, проблеми журналістського розслідування, обговорюватимуть гострі кути україно-польських стосунків тощо. Укранські колеги у свою чергу запропонували приділити окрему увагу президентським виборам, які цьогоріч відбуватимуться в Україні та проблемі незалежності мас-медій, а також поставити питання – як писати правду? Співпраця передбачає роботу з обох сторін кордону – польські колеги приїжджатимуть до нас вивчати проблеми української журналістики безпосередньо на місці, реалізовувати спільні проекти у висвітлення соціальних тем, які дошкуляють нашій країні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *