ОСТАННІ НОВИНИ

Аварія на стебницькому “Полімінералі”

|

14 березня на території стебницького державного гірничо-хімічного підприємства „Полімінерал” в результаті розриву масляного вимикача головної понижуючої підстанції виникло задимлення приміщень, повідомляє прес-центр ГУ МНС України у Львівській області.

Подальшого загорання не виникло, проте довелося припинити подачу електроенергії в структурні підрозділи підприємства. Зокрема в шахтах „Рудник №1“ та „Рудник № 2“ по видобуванню калійної солі „каініт” було знеструмлено 4 насоси для відкачування розчину солей у воді.

Експерти говорять, що за відсутності електропостачання понад 24 години можливе підняття рівня розсолів в підземних виробітках до небезпечного рівня. Сьогодні близько другої ночі енергопостачання вдалося відновити за допомогою резервної лінії від підстанції доброгостівської шахти шахти „Нова“. Аварійне відключення не вплинуло на режим робіт у шахтах. На місце події виїжджали пожежно-рятувальні підрозділи Дрогобича Стебника, Стебницький воєнізований гірничо-рятувальний взвод.

Загалом протягом 2004-го року у області виникло 29 некласифікованих надзвичайних подій, в результаті яких загинуло 6 осіб та потерпіло 8.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *