ОСТАННІ НОВИНИ

Керівники християнських Церков в Україні обговорили проблеми насущні

|

Зустріч керівників християнських Церков України відбулася учора, 11 березня в Києві, у приміщенні Карітасу Римо-Католицької Церкви в Україні, повідомляє прес-секретаріат УГКЦ..

У зустрічі взяли участь Предстоятель Української Православної Церкви – Київський Патріархат Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Екзарх Донецько-Харківський Української Греко-Католицької Церкви Єпископ Степан (Меньок), заступник Голови Конференції Єпископів Римсько-Католицької Церкви України Єпископ Маркіян (Трофим`як), Голова Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської-п`ятидесятників Єпископ Михайло Паночко, Голова Ради єпископів Української Християнської Євангельської Церкви Леонід Падун, Президент Братства незалежних церков і місій євангельських християн-баптистів України Олексій Мельничук, – які підписали декларацію про створення Наради представників християнських Церков України.

Окрім них, на засіданні були заступник Президента Всеукраїнського союзу об`єднань євангельських християн-баптистів В`ячеслав Нестерук та заступник Президента Української Уніонної Конференції Церкви Адвентистів Сьомого Дня Петро Ганулич, а також уповноважені представники від Церков і релігійних організацій у Нараді представників: прес-секретар Київської Патріархії УПЦ-КП ігумен Євстратій (Зоря), керівник Бюро УГКЦ для зв`язків з державними органами влади в м. Києві протоієрей Олекса Петрів, віце-ректор Вищої духовної семінарії РКЦ священик Ігор Ольховський, перший заступник Голови ВСЦ ХВЄП Єпископ Микола Синюк; помічник Голови Ради єпископів УХЄЦ пастор Ростислав Кудін; керівник Відділу зв`язків з громадськістю та ЗМІ Братства НЦМ ЄХБ України Михайло Черенков.

У порядку денному було обговорено і прийнято Положення про Нараду представників християнських Церков України, спільне звернення Церков стосовно нових способів реєстрації громадян. Також було обговорено питання про співпрацю Церков з питань захисту життя та про напрямки роботи Наради представників християнських Церков України.

У роботі засідання під час розгляду способів реєстрації громадян взяли участь народні депутати України – Лесь Танюк, Голова Комітету з питань культури та духовності Верховної Ради України, та Леонід Чернівецький, член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *