ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура чинить тиск на депутатів – Андрій Парубій

|

Вчорашнє судове засідання за заявою народного депутата України Ігря Шурми про незаконність перерозподілу та реорганізації постійних депутатських комісій Львівської обласної ради, на думку заступника голови облради Андрія Парубія, відбулося необ’єктивно. У відповідь нашоукраїнці планують пікетування обласної прокуратури.

“Судове засідання пройшло необ’єктивно, рішення є несправедливим і ми подаватимемо на апеляцію” – заявив Андрій Парубій. Окрім цього, на його думку, втручання прокуратури у регламент обласної Ради є абсолютно некоректним, оскільки прокуратура не мала права викликати депутатів і брати з них пояснення. За словами пана Андрія, таким чином на депутатів вчинено тиск, оскільки чимало з них заявили, що не брали участі в голосуванні, хоча відеозапис чітко зафіксував протилежне. “У нас є відеозапис, який прокуратура чомусь зігнорувала. Він підтверджує, що низка депутатів, які казали, що не брали участі в голосування тієї сесії, насправді голосували.” Відтак, Андрій Парубій окреслив тенденцію, якої сьогодні дотримується прокуратура, – виклики депутатів на допити (і за іншими питаннями), що є фактом політичного тиску.

А керівник фракції “Наша Україна” Олег Канівець, заявив, що силові органи сьогодні перебирають паличку в естафеті тиску на депутатів. “Якщо колись це робила податкова, то тепер – прокуратура” . За його ж таки словами, для висловленя протесту проти “свавілля” прокуратури найближчими днями нашоукраїнці закликатимуть громадськість до пікетування обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *