ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного четверга – знову „тарифний“ пікет

|

Наступного четверга о 10 годині під стінами Львівської міської ради відбудеться черговий пікет-спротив щодо підвищення тарифів на водопостачаня, який ініціюватиме виконком об’єднання профспілок Львівщини. Якщо і цей захід не дасть бажаних результатів, тобто депутати не подолають вето міського голови і не доможуться скасування тарифів, керівники профспілок обіцяють піти на кардинальні кроки – судовий позов, повідомив сьогодні під час прес-конференції голова об’єднаня профспілок Львівщини Роман Дацько.

На його думку, вчорашній пікет довів, що львів’яни підтримують позицію профспілок і масово виступають проти підвищення тарифів на водопостачання. Наступним кроком буде пікет під час проведення чергової сесії, коли депутати спробують подолати вето міського голови, для чого треба 60 голосів (власне четверговий мітинг проведуть в підтримку цих депутатів). Наразі проти тарифів у міській раді під час минулої сесій виступило 54 депутати. Щоб збільшити їхню кількість, за словами Р. Дацька, їм розсилають звернення і ухвалу вчорашнього мітингу. “Ми домовились щодо поіменного голосування” – зазначив він.

Якщо ж і це голосування не дасть бажаних результатів, Р. Дацько не бачить іншого виходу, як звернутися до суду. Зокрема, вчора прокурор міста під час розмови з Р. Дацьком сказав, що судова справа це ще один можливий варіант подолання вета.

Профспілчани вважають, що підняття тарифів на 44% це занадто висока плата, але наразі не називають свій варіант. Р. Дацко вважає, що зараз головне скасувати рішення міськвиконкому, а вже після цього фахівці сядуть за стіл і знайдуть консенсус.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *