ОСТАННІ НОВИНИ

Вугільній галузі Львівщини не вистачає 90 мільйонів

|

Учора під керівництвом голови ОДА Олександра Сендеги відбулася нарада за підсумками роботи вугільних підприємств Львівщини. Учасники наради констатували, що 2003 рік не був вдалим: не виконано річного плану і зменшилась кількість працівників. У зв”язку з цим голова доручив у місячний термін розробити комплексну програму діяльності ДП “Львіввугілля”, яка міститиме стратегію розвитку та комплекс заходів, щодо покращення діяльності підприємства – повідомляє прес-служба ОДА.

Як свідчить статистика, 2003 рік був найскладнішим для “Львіввугілля” за останнє десятиріччя: річний план виконано лише на 77,3%, а товарного вугілля вироблено на 260 тис. тонн (17,7%) менше, ніж у 2002 році, в той час дефіцит коштів на поточну виробничо-господарську діяльність становить близько 48,5 млн грн. Водночас помітно зменшилася кількість працівників – на 1347 осіб, з яких 939 – робітники з видобутку вугілля.

Як повідомив генеральний директор ДП “Львіввугілля” Віктор Шайтан, ситуацію вдалось дещо покращити з другого кварталу, коли було забезпечено своєчасну виплату поточної заробітної плати та часткове погашення допущеної у 1-му кварталі заборгованості, Проте загострилися стосунки з кредиторами (підприємтво має 400 млн. грн кредиту), які порушили справи щодо банкрутства кількох шахт. Обсяги вуглевиробництва зменшилися також через низьке фінансування Мінпаливенергом витрат, які пов’язані з технічним переоснащенням шахт, придбання нового обладнання; незадовільний стан стаціонарного обладнання. Щоправда, на сьогодні на кількох шахтах вдалося оновити обладнання, що дозволило в лютому вперше після тривалої перерви виконати планове завдання з вуглевидобутку. Але для того, щоб покращити діяльність підприємства, за підрахунками В. Шайтана, протягом трьох років необхідно вкласти у розвиток виробництва орієнтовно 90 млн.грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *