ОСТАННІ НОВИНИ

Кендзьорові не вдалося вчора посудитися з Буняком

|

Вчора мало відбутися друге засідання суду за позовною заявою голови ЛОО НРУ Ярослава Кендзьора до мера міста Любомира Буняка, проте очної зустрічі та й засідання взагалі не відбулося. Натомість, юристи, які представляють інтереси міського голови принесли голові Франківського суду С. Мартьяновій клопотання до Верховного Суду України з приводу витребування даної справи з місцевого суду м. Львова та передачі її на розгляд у суд іншої області – повідомив сьогодні під час прес-конференції Я. Кендзьор.

Я. Кендзьор подав на мера до суду ще у минулому році. Підставою цього були звинувачення на адресу депутата у тому, що він був кадебістом, і мер не дозволить таким людям баламутити залу міськради. Незважаючи на те, що звинувачення були ще в листопаді 2002 року, Я. Кендзьор каже, що донедавна чекав, що мер одумається і попросить пробачення за ці свої заяви, але цього не відбулося і він подав позов.

У клопотанні, яке депутат представив на розгляд журналістам було вказано, що мер просить передачі судової справи до іншого суду України. Водночас, там зазначено, що з 2002 року суди Львова приймають незаконні рішення, якими створюють проблеми для діяльності міської ради, а правовий нігілізм призводить до дестабілізації ситуації в регіоні.

“Мер не може розраховувати на позитивне рішення щодо нього у цій справі і тому шукає виходи”, – зазначив Я. Кендзьор, – “Верховний суд не зможе прийняти такого рішення, бо, задовольнивши прохання Л. Буняка, доведеться визнати всі звинувачення на адресу львівських суддів”. Водночас, депутатові байдуже чи перенесуть цю судову справу в інший суд. Свої 100 тисяч гривень морального відшкодування Я. Кендзьор все таки вимагатиме незалежно від місця і дати судового слухання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *