ОСТАННІ НОВИНИ

45 суддів присягнули чесно та сумлінно виконувати свої обов’язки

|

Щойно в приміщення Будинку Вчених відбулася урочиста церемонія складення присяги суддями місцевих суддів міста Львова та Львівської області, які вперше призначені на цю посасду. Присягу склали 45 суддів.

За словами начальника управління державної судової адміністрації у Львівській області Віталія Тертичного, судді, які призначені Указом Президента України, відтепер можуть відповідти за порушення присяги. Досі такої відповідальності вони не несли. А причиною збільшення кількості суддей в Україні (на Львівщині їх збільшили на 45 одиниць) пан Віталій назвав збільшення робочого навантаження. Окрім цього, тепер майже кожен суддя має помічників-консультантів.

Натомість голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега зазначив, що суддя, як представник третьої гілки влади, наділений особливими повноваженнями. Тому на його плечі лягає велика відповідальність перед громадянами, конкретними особами та державою в цілому. “Коли бракує аргументів, я кажу – треба звертатися до суду, покладаючи надії на його справедливість” – наголосив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *