Опозиція пікетувала обласну адміністрацію

|

Друга частина акції, приуроченої до шевченківського ювілею під назвою “Поставайте, кайдани порвіте!”, була значно галасливішою, аніж віче під пам’ятником Кобзаря. Врешті, й значно люднішою, бо до стін обласної влади акції під скандування “Кучму геть!” прийшло уже під півтори тисячі осіб замість тих 800-900, які були на початку віча.

Щоправда, кількість нічого змінити не змогла. До постійно діючих гасел додалося кілька нових (видно було по необлупленій фарбі), приурочених до ювілею. Опозиціонери постійно нагадували про те, що кілька років тому влада придушила силами міліції вуличні виступи і що четверо унсовців, які брали

участь в цих подіях, ще досі сидять у в’язниці, відтак лунали крики “Ганьба!” на адресу чинної влади.

УРП-іст Ростислав Новоженець нагадав, що після тих подій український президент взяв собі за традицію виїжджати за кордон саме у дні шевченківських свят. Не став винятком і ювілейний рік, коли Леонід Кучма, вирушив до Брунею і Таїланду, замість класти квіти до пам’ятника Кобзареві. Пан Новоженець заявив, що цьогорічні шевченківські акції стають початком нового витка протесту, вінцем яких стане перемога опозиції на президентських виборах. Щоправда, крім кількох десятків міліціонерів та сбушників, цього з представників влади ніхто особливо не слухав, бо керівництво ОДА заздалегідь призначило святкову академію з нагоди ювілею Шевченка в оперному театрі саме на 17.00, аби цілком розминутися з пікетувальниками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *