Сьогодні у Львівському училищі ресторанного сервісу і туризму відбувся аукціон, на якому виставляли роботи випускниць кондитерських груп. Подібні конкурси в училищі відбуваються протягом 20 років, а протягом п’яти останніх проводять аукціони – повідомила старший майстер училища Ольга Сухарина. Сьогодні на суд глядацьких симпатій виставили 21 торт, початкова ціна становила від 59 гривень.
Як повідомила майстер, конкурси кулінарного мистецтва в училищі проводять щорічно, але зовсім недавно, роки 4-5 зрозуміли, що простого продавання замало, бо те таки своєрідні творчі роботи і є багато людей охочих їх купити. “Торт – це витвір мистецтва, а тому за номінальною вартістю його продавати не цікаво” – вважає вона. Для участі в конкурсі відібрали 21 випускницю з кондитерських груп. Кожна з них знаходилася в однакових умовах – торти обмежені у вазі, бо продукції виділяли 3-3,5 кілограми за кошти училища, а от фантазія і теми могли бути будь-які. Конкурс тривав у два дні вчора протягом шести годин учасниці під наглядом журі виготовляли напівфабрикат, а з сьогодні з восьмої ранку до 12 конкурсанки їх оформляли. Близько половина тортів продали набагато вище стартової ціни – до ста гривень, частину за пропонованою ціною, а кілька просто відклали – бажаючих придбати на момант аукціону не знайшлося. Перемогу глядацьких симпатій отримав торт під назвою “Ще не літо”.