ОСТАННІ НОВИНИ

До шевченківських днів Львівська філармонія підготувала прем’єру

|

В рамках шевченківського святкування 10 березня у Львівській філармонії відбуватиметься свяковий вечір, на якому вперше у Львові прозвучить кантанта лауреата національної премії України імені Т. Шевченка, народного артиста України, професора Мирослава Скорика за однойменною поемою Тараса Шевченка “Гамалія”.

Музичний твір виконуватиме заслужена державна капелла “Трембіта” та Симфонічний оркестр Львівської філармонії під диригуванням самого автора. Солістами виступлять Світлана Мамчур та Павло Толстой. Окрім “Гамалії” на вечорі виконуватимуть й інші твори.

“У нашій класичній поезії є твори, які ще не клали на музику. Власне, тому мені було цікаво це зробити. Я хотів написати твір в доволі демократичному стилі – щоб він був мелодичним і його зрозумів кожен” – розповів Мирослав Скорик. Він також заначив, що з тексту задля зручності дещо довелося викинути. А хормейстр “Трембіти” Оксана Мельничук зазначила, що в цьому випадку композитор проявив себе, як великий знавець хору, бо співати “Трембіті” було дуже зручно. “Чим більше співаємо, тим більше закохуємося в ту музику” – наголосила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *