ОСТАННІ НОВИНИ

„Свобода” проти ВЛКСМУ

|

ВО “Свобода” розповсюдила заяву з приводу прийняття Постанови ВРУ “Про 85-річчя ЛКМСУ та посилення ролі молодіжних громадських організацій у виховній роботі з молоддю”. Подаємо повний текст заяви:

“Всеукраїнське об’єднання „Свобода” рішуче засуджує Постанову Верховної Ради України “Про 85-річчя ЛКМСУ та посилення ролі молодіжних громадських організацій у виховній роботі з молоддю” від 2 березня цього року. Ми переконані, що цим рішенням видається індульгенція для молодіжної основи комуністичної диктатури — комсомолу.

Мета документу, задекларована в назві фактично не відповідає дійсності: крім пунктів, що стосуються безпосередньої реанімації ленінського комсомолу, Постанова не містить жодних норм про розвиток та підтримку інших молодіжних організацій. Всупереч Конституції України (ст.ст. 24, 36) виокремлюється антидержавна політична сила, яку хочуть пропіарити коштом платників податків. На 13-му році незалежності зусиллями 260 депутатів відновлюється діяльність багаторічного пригноблювача всього українського, основної підпори комунізму — комсомолу.

Нас примушують відзначати свято тих, хто в перших рядах компартії будував в Сибірі табори, в яких вмирали наші батьки, тих, хто спільно з радянськими бойовиками відбирав останній шматок хліба в наших дідів під час голодомору 1933 року. В той час, як ветерани ОУН-УПА та репресовані не завжди мають на буханець хліба, парламентська більшість виділяє гроші на помпезні відзначення та концерти для тих, хто мордував колись українських патріотів, для тих, хто довів нас до зубожіння зараз.

Нас примушують за власні ж кошти поширювати та підтримувати досвід роботи ЛКМСУ, що був важливою складовою системи державної влади СРСР.

Ганебним є той факт, що, згідно Постанови, з державного бюджету виділятиметься значна сума на створення посібників з історії комсомолу, “…доповнення учбових програм для загальноосвітніх навчальних закладів вивченням історії ЛКСМУ…” та “…проведення в навчальних закладах виховних годин з історії ЛКСМУ із залученням ветеранів Комсомолу…”.

Парламентська пропрезидентська більшість, значну частину якої складають колишні комсомольські діячі, а нині вітчизняні олігархи, приймаючи цю Постанову, фактично дала політичного хабара Комуністичній партії і безсумнівно вимагатиме за це підтримки в майбутньому антидержавницької Конституційної реформи. А ті, хто дають хабарі, як і ті, хто беруть, згідно з Кримінальним Кодексом України є злочинцями.

Ми вважаємо, що такі дії більшості депутатів свідчать про те, що комуністична партійна номенклатура й далі перебуває при владі. Роблячи усе для того, аби перетворити країну в губернію радянської імперії.

Доки Верховна Рада України буде приймати подібні постанови про святкування річниць організацій, які є причетними до найчорніших сторінок історії України? Адже, йдучи за такою логікою, у наступному році Україна повинна буде відзначати 235-річчя людини, чиє ім’я носив комсомол, а саме: Лєніна – ката Українського народу. А потім почати святкувати річниці таких державних терористичних організацій як ЧК-ОГПУ-НКВД-МГБ-КГБ???

Ні намаганням реанімації тоталітарного режиму!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *