ОСТАННІ НОВИНИ

Село потребує екологічної просвіти

|

За сьогоднішнім кругим столом “Розвиток екологічної демократії пошук шляхів співпраці між держструктурами й громадськістю” обговорили труднощі у доступі до екологічної інформації широких верств населеня та їх участі у прийнятті рішень, що стосуються довкілля.

Доступ до інформації з питань екології та активний діалог шляхом безпосерднього спілкування з посадовцями щодо питань довкілля українцям гарантує Орхуська конвенція, яку наша країна ратифікувала. Однак із виконаням її основних положень існує чимало проблем. Відтак метою учасників круглого столу (серед яких були представники громадських організацій, Міністрества охорни навколишнього природного середовища та журалісти) було обговорити труднощі у виконані нашою країною Орхуської конвенції, а також спроба виробити конкретний документ, який зможе змінити ситуацію на краще, а саме Положення про управління (відділ) з питань взаємодії з засобами масової інформації і зв`язку з громадскістю.

За словами начальника відділу роботи із громадскістю та ЗМІ Міністрерства охорони навколишнього природного середовища Євгена Гришанкова, причиною сьогоднішньої ізоляції від екологічноїх інформації широких мас є те, що більшість громадських організацій самі не мають доступу до неї, бракує кваліфікованих журналістів-екологів, а також застаріла офіційна інформація, яку подають тому, хто її добивається. У найбільшій екологічній ізоляції перебуває село (а там проживає 60% населення) оскільки там немає ні якісних газет, ні інтернету, ні відділів зв`язку з громадскістю. Тому село нині потребує активного інформування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *