“Наша Україна” спробує подолати вето на ухвалу про водні тарифи

|

Фракція “Наша Україна” у міській раді буде виносити на розгляд депутатів пропозицію про подолання вето міського голови Львова на ухвалу, що скасувала підвищення тарифів на водопостачання. Про це сьогодні повідомили під час прес-конференції співголови фракції від різних партій. Зокрема, представник ПРП Андрій Стецьків заявив, що зараз ведеться робота з депутатами щодо того, аби набрати 60 голосів, необхідних для подолання вето.

Водночас, нашоукраїнці пропонують зробити голосування з цього приводу поіменним, щоби було видно позицію кожного із депутатів з цього дуже приницпового, але зовсім не політичного, а соціального питання. На думку усіх ораторів, підвищення тарифів є необгрунтованим і невчасним. Зокрема, депутат Юрій Кужелюк каже, що керівництво міста бачить як спосіб розв’язання проблем “Водоканалу” тільки підвищення тарифів, але не хоче зменшувати необгрунтовані витрати. У якості прикладу депутат навів цифри про те, що у минулому році неплатниками за послуги “Львівводоканалу” були понад 17% юридичних осіб і ліквідація цієї заборгованості могла б стати джерелом коштів для підприємства. Також депутати вважають, що “Водоканал” мав би по іншому ставитися до витоків, які щодня трапляються в мережі, але їх ліквідують невдатно, що призводить до повторення аварій.

Ще одним аргументом депутатів для подолання вето є те, що зростання ціни на воду для юридичних осіб уп’ятеро призведе до автоматичного підивщення цін на продукцію і послуги практично в усіх секторах економіки міста. А крім того, доведеться вишукувати кошти для покриття розривів бюджетних організацій, адже для них об’єми коштів були затверджені в бюджеті за розрахунками старих тарифів.

Відтак депутати закликають львів’ян прийти наступного четверга до стін міськради і висловити свою позицію – чи підтримують вони подорожчання води чи ні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *