ОСТАННІ НОВИНИ

Ком’ютеризувати школи краще силами влади і батьків

|

Програма комп’ютеризації шкіл у Львові виконується, хоча й лише наполовину – зазначив під час сьогоднішнього відвідування школи №5 начальник міського управліня освіти Костянтин Лазурко. Пересвідчитися у цьому змогли сьогодні і львівські журналісти. Школу №5, яка має поглиблене навчання іноземної мови, комп’ютеризували завдяки коштам з міського бюджету і за рахунок благодійних коштів – це найкращий варіант – зазначила директор Львівської спеціалізованої середньої загальоноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 ім. І. та І. Кокорудзів з поглибленим вивченням англійської мови Світлана Дмитрієва.

За її словами, комп’ютерний клас вдалося відкрити за рахунок співпраці педагогічного колективу, громадських організацій, піклувальної ради і органів місцевого самоврядування. За благочинні кошти було зроблено в класі ремонт, встановлено броньовані двері і сигналізацію. За рахунок міста було закуплено шість комп’ютерів, ще п’ять – за рахукок народного депутата Віктора Пинзеника. Інтернету в комп’ютерному класі поки що немає, але, за словами директора, під’єднання до всесвітньої павутини відбудеться найближчим часом, оплату, зусиллями народного депутата Тараса Стецьківа вже здійснено, залишилося тільки встановити.

Як повідомив К. Лазурко, згідно з програмою комп’ютеризації шкіл, яка триває вже три роки, в минулому році в бюджет з цією метою заклали 500 тисяч гривень, але вдалося використати лише 120 тисяч – решта пішла на задоволення судових позовів по 57 статті. Цього року в бюджеті міста закладено стільки ж коштів, за які планують комп’ютеризувати близько 30 класів, хоч не відомо, чи не повториться минулорічна ситуація. Загалом, на облаштування одного комп’ютерного класу за принципом 5/1(один – вчительський і п’ять учнівських комп’ютерів) витрачають близько 13 тисяч гривень. 19 шкіл нашого міста на даний момент залишаються без власних комп’ютерів, хоч програма з інформатики виконується за рахунок відвідування чужих класів. Проте, варіант 5-ої школи, на думку Лазурка, найкращий, бо наразі коштів з бюджету вистачає на забезпечення програми лише на 50%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *