ОСТАННІ НОВИНИ

Досліджувати Підгорецький замок допомагатимуть нам поляки

|

Вперше в Україні польські та українські фахівці реалізовуватимуть пілотний проект за Європейськими стандартами по дослідженню найстарішого українського парку – у Підгірцях. Щойно українська та польська сторна в стіна ЛОДА підписали угоду про співпрацю в галузі охорони та дослідження документації пам’яток України і Польщі.

Угода передбачає дослідження Підгорецьго замку та підготовку пакету документів відповідно до міжнародних норм, що в подальшому дозволить шукати інвестиції у Європі для выдновлення замку. Конкретні роботи по дослідженню паркових територій розпочнуть влітку, а зараз основну увагу спрямують на підготовку потрібних документів. Керівником пілотного проекту, якй в майбутньому має стати зразком для віднвлення та розбудови інших об’єктів, обрали Бориса Возницького, директора Львівської картинної галереї.

Підгорецький замок, який є першим замком палацового типу Середньої Європи і належить до “Золотої Підкови” наразі потребує найбільшої уваги, оскільки перебуває у чи не найгіршому стані. За словами заступника голови ЛОДА Володимира Герича, держава сьогодні не може забезпечити належного фінансування робіт по відновленню та збереженню історичних памяток. “Цьогоріч на замки ”Золотої підкови” з держбюджету виділили по 50 тисяч гривень. Цього дуже мало. Однак, для Підгорецького замку на перших етапах ми вже найшли інвестора із нафто-газової сфери, який погодився виділити 600 тисяч гривень”- зазначив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *