ОСТАННІ НОВИНИ

Михайло Сендак розповів генсекові ОБСЄ про ситуацію на Львівщині

|

Голова Львівської обласної ради Михайло Сендак зустрівся з Генеральним секретарем ОБСЄ Яном Кубішем в неофіційній обстановці, в одній із затишних львівських кав’ярень. Під час зустрічі він розповів генсекові про політичну ситуацію на Львівщині і тиск на депутатів. Я. Кубіш пообіцяв довести цю інформацію до відома послів європейських країн – повідомляє керівник прес-служби облради Леся Мірошник.

Ян Кубіш цікавився суспільно-політичною ситуацією на Львівщині та перспективами її розвитку напередодні президентських виборів. Тож М. Сендак звернув увагу гостя на використання виконавчою вертикаллю влади, яка підпорядкована Президенту України Л.Кучмі, адмінресурсу як засобу тиску на органи місцевого самоврядування. Також він навів конкретні приклади тиску податкової служби на симпатиків „Нашої України“: руйнування бізнесу, безпідставне відкриття кримінальних справ щодо депутатів Львівської обласної ради. Генерального секретаря ОБСЄ поінформували, що координатором таких дій на Львівщині виступає рідний брат глави Адміністрації Президента України, колишній керівник ДПА України у Львівській області, а зараз 1-ий заступник глави ДПА України Сергій Медведчук.

Генсек був здивований втручаннями президентської вертикалі влади в роботу органів місцевого самоврядування і в діяльність депутатського корпусу Львівської обласної ради. А після того, як М.Сендак розповів про свою зустріч з послом США в Україні, Я.Кубіш порекомендував йому тісніше співпрацювати з послами закордонних держав в Україні і доводити до них об’єктивну інформацію про дії як центральної, так і регіональної виконавчої влади щодо місцевої опозиції. Водночас він запевнив, що під час зустрічі з послами європейських країн доведе до їхнього відома ситуацію, яка склалася навколо найвищого представницького органу влади Львівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *